OVA PEVAČICA JE ODBILA DA SNIMI PESMU "VIDOVDAN"! Goca Lazarević posle neprestano insisitirala na ovome!


IZVOR: Republika/ D. L. - 25.10.2024 | 13:30


Interesantno je saznati da je pesma "Vidovdan" nastala po želji pokojnog Patrijarha Pavla, koji je lično zatražio od Zahara da napiše.

Foto: Promo SEMUS
OVA PEVAČICA JE ODBILA DA SNIMI PESMU "VIDOVDAN"! Goca Lazarević posle neprestano insisitirala na ovome!

Pevačica Goca Lazarević je tokom gostovanja u emisiji "Novo jutro" otkrila zanimljivu tajnu vezanu za pesmu "Vidovdan".

Ona je otkrila da je ova pesma prvobitno bila namenjena pevačici Vesni Zmijanac, ali da je ona odbila da je snimi iz straha da bi joj to moglo narušiti popularnost na jugoslovenskom tržištu. Zahvaljujući upornosti Goce Lazarević, pesma je ipak postala njen zaštitni znak, iako je istovremeno izgubila određeni deo tržišta zbog toga. Ipak, Goca ističe da je ponosna što je dobila priliku da izvodi pesmu koja će živeti i posle nje, ostavljajući tako svoj trag za buduće generacije.

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Goca Lazarević

 

Interesantno je saznati da je pesma "Vidovdan" nastala po želji pokojnog Patrijarha Pavla, koji je lično zatražio od Zahara da napiše i komponuje pesmu povodom šest vekova od Boja na Kosovu.

Foto: youtube.com/RTV Pink Official

Goca Lazarević

 

Goca Lazarević ističe da je ova pesma postala veoma popularna i da je danas pevaju mnogi umetnici širom sveta, uključujući ruske pevače, grčke i rumunske horove, ali čak i u zemljama poput Perua i Kube. "Vidovdan" je gotovo postao himna koja se peva na svakom većem skupu, bez obzira na muzički žanr, što jasno govori o njegovoj univerzalnoj privlačnosti i značaju.

Goca Lazarević je svojim izvođenjem ove pesme ostavila neizbrisiv trag u muzičkom svetu, a njen koncert povodom 100 godina Radio Beograda svedoči o njenom značaju kao umetnice koja je obeležila jedno vreme svojim izuzetnim interpretacijama.

BONUS VIDEO: