GODINA PROĐE, BOL NIKAD, ŽALIM ŠTO MI NIJE OSTAVIO UNUKA! Mirko Kodić uoči godišnjice smrti sina Aleksandra!


IZVOR: Republika/M.G. - 26.10.2024 | 08:00


Čuveni harmonikaš Mirko Kodić u Ispovesti za Reoubliku otkrio kako se nosio sa najvećim gubitkom

Foto: Republika
GODINA PROĐE, BOL NIKAD, ŽALIM ŠTO MI NIJE OSTAVIO UNUKA! Mirko Kodić uoči godišnjice smrti sina Aleksandra!

Uskoro se navršava godinu dana nakon iznenadne smrti Aleksandra Kodića, sina proslavljenog harmonikaša Mirka Kodića. Aleksandar je preminuo 27. oktobra 2023. u stanu na Karaburmi, imao je 32 godine kada je jednostavno zaspao i više se nije probudio.

Foto: Republika

 

Uoči godišnjice njegove smrti otac Mirko priznaje da je sve isto kao i prvog dana kada je saznao za tragediju. Vreme u njegovom slučaju ne čini da bol i patnja budu manje.
- Evo godina prođe, ali bol nikad, bol je ista, patnja ne prolazi, osećam ga kao da je tu, pored mene, da je živ. Ujutro, po podne, uveče sa mnom je gde god da sam ja. Imam takav osećaj i tako će biti dok sam ja živ. Nikad neću prežaliti što mi nije ostavio bar unuka. Neću nijednog momenta da poverujem da ja njega više nemam. Sve je spremno za godišnjicu, Aca je sahranjen tamo gde su sahranjena i deca iz škole "Ribnikar". Imali smo neke akcije, mi smo se udružili i napravili smo toj našoj deci lepo uređenu večnu kuću, neka im je slava - govori Mirko za Srpski telegraf pripremajući se da izađe na groblje.

Foto: Republika

 

Kako je i pre govorio za medije, Kodić svoju tugu pretače u harmoniku.
- Ja i dalje sviram i dalje sam na sceni i volim harmoniku jer je to moj posao. Muziku ne puštam u autu. Na svirke, koncerte i svadbe idem. A kako mi je, iskreno da ti kažem, ne znam. Osećam veliku tugu i prazninu. Ja sam njemu u čast zasadio jedno drvo u dvorištu moje kuće u Jajincima, a jednu sobu u novoj kući sam namenio njemu. Dolazi mi često u snu. Uvek se nešto smeje na nekom biciklu i priča sa mnom, za razliku od moje bivše supruge Jasne, Aleksandrove majke, koja ga jako retko sanja. Možda je dosad jednom samo. A ja baš često. Možda je to zbog toga što ja kad sviram, sviram za njega i za mene. Nešto postoji tu - rekao je Mirko tada za Kurir. 

 

BONUS VIDEO: