GOSTI GAĐALI RISTOVSKOG NA SVADBI! Lom na gala proslavi čuvenog pisca!


IZVOR: Republika/M. P. - 07.11.2023 | 23:40


Radoš Bajić se prisetio dešavanja sa venčanja Dušana Kovačevića!

Foto: B. Jovanovic
GOSTI GAĐALI RISTOVSKOG NA SVADBI! Lom na gala proslavi čuvenog pisca!

U sklopu programa "Filmske priče", koji je započeo 10. jula, na dan rođenja Pavla Vuisića, niz poznatih ličnosti iz sveta filma dele svoj život s Novosađanima. Nakon Radoslava Zelenovića, Miodraga Krivokapića i Mione Marković, red je došao na glumca, scenaristu, producenta i reditelja Radoša Bajića. Njegova filmska priča biće ispričana sutra uveče (sreda) u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, na adresi Dunavska br. 1.Jedna od njih vezana je za Dušana Kovačevića. Pre mnogo godina na njegovom venčanju svirao je glumac Radoš Bajić, a nastup se završio raspadom benda, što je Bajić ispričao u ispovesti za "Kurir".

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/V. Šporčić/J.Ilic, ATAImages

Ristovski, Diklić, Kovačević, Bajić

- Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena - Radilafi. Dakle, RA - Radoš, DI - Diklić, LA - Lazar i FI - Fišeković - ispričao je Bajić.

Dve godine su svirali pod svadbama, ali je kraj bio kao na filmu.

- Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica.

Foto: E Stock

Radoš Bajić

- Na svadbi koja je bila kruna karijere Radilafa nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela. Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i unezverenim glasom mi rekao: "Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika - ovi će da polupaju sve živo!" - prisetio se glumac.

BONUS VIDEO: