ZABORAVITE NA BOBU I IVANA IZ "RANJENOG ORLA"! Poznati glumački par progovorio o novom filmu "Jorgovani" i PREDRASUDAMA!


IZVOR: Milica Bobinac - 23.02.2024 | 17:40


Premijera ostvarenja mladog reditelja Siniše Cvetića, u kojem glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, biće 27. februara u MTS dvorani u okviru 52. FEST-a.

Foto: ATA Images
ZABORAVITE NA BOBU I IVANA IZ "RANJENOG ORLA"! Poznati glumački par progovorio o novom filmu "Jorgovani" i PREDRASUDAMA!

Da li je moguća prava ljubav iza filmskih kamera? Da li partneri na sceni postaju suparnici kad padnu maske? To su samo neke od tema filma "Jorgovani" reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića, koji su u svom ostvarenju posle 15 godina spojili pred kamerama Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića.

Glumački par koji je publiku osvojio u romantičnom "Ranjenom orlu" ovog puta prikazaće se u potpuno drugačijem izdanju. 

Foto: Foto Košutnjak film

 

- Ono što ste videli u "Ranjenom orlu" ovde sigurno nećete videti - naglasila je Mićalovićeva na predstavljanju filma "Jorgovani" u MTS dvorani.

Glumica je dodala da je sa Bosiljčićem od tada do danas sarađivala u pozorištu, ali ovaj film njih dvoje kao par vraća na velika vrata.

- Imajući u vidu veliki uspeh serije "Ranjeni orao" najizazovnije je bilo da mi kao glumci ne ponovimo ono što je publika tamo videla i da mi sebe prikažemo u drugačijem svetlu. Sa Katarinom, likom koji tumačim u "Jorgovanima", nemam nikakve sličnosti privatno, a što je nešto dalje od mene to mi je kao glumici lakše. U filmu Emira Kusturice "Na mlečnom putu" igram temperamentnu ženu, ali sam u "Jorgovanima" pokazala mrak koji dosad nisam imala prilike da pokažem - ponosna je Sloboda.

Foto: ATA Images

 

Glumac Ivan Bosiljčić, koji igra lik glumca Igora-Gige, Kajinog supruga i rivala u poslu, kaže da će ovaj film šokirati publiku.

- Budući da u javnosti vlada uverenje da će ljudi ponovo videti ono što i u "Ranjenom orlu", kada se ime Sloboda Mićalović i ime Ivan Bosiljčić spoje. Čekam kakva će biti reakcija na taj blagi šok kome su skloni reditelj Siniša Cvetić i scenarista David Jakovljević. S druge strane, predrasuda je jako dobra polazna tačka jer kolege misle da će doći u bioskop malo da se zabave, a zapravo će videti potpuno novi korak - objasnio je glumac u razgovoru za Republiku.

Komedija u kojoj niko nije ostao pošteđen i o glumcima, rediteljima, scenaristima i srpskoj kinematografiji progovara na satiričan način bez dlake na jeziku mnogi će pronaći sličnosti sa stvarnim osobama iz glumačkog sveta, ali...

- Ovo nije realnost već imaginacija iako se reditelj ovde poigrava sa stvarnim ličnostima. Moj lik reditelja je rađen po uzoru na osobu koju svi znamo i tačno sam znao šta treba da radim - rekao je Gordan Kičić kroz osmeh i dodaje da je ovo vrlo delikatna, surova, opora i smešna priča.

Foto: Tanjug/AP

 
SUĐENJE DŽONIJA DEPA I AMBER HERD KAO INSPIRACIJA

Reditelj Siniša Cvetić je objasnio šta je polazna ideja za "Jorgovane".

- Pošto je u tom trenutku bio u žiži sudski spor razvedenog glumačkog para Amber Herd i Džonija Depa, Cvetić i Jakovljević su razmišljali da bi bilo interesantno da u središtu filmu imaju glumce čiji se međusobni odnos raspada. Onda nam je palo na pamet da su idealni Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović, zbog serije "Ranjeni orao". Bilo nam je interesantno da glumce koji su poznati po takvoj seriji sprovedemo kroz naš filter i perspektivu - naveo je Cvetić.

Foto: ATA Images

 
NEĆE BITI SERIJE

Suprotno trendu koji vlada u domaćoj kinematografiji, ovaj film neće postati televizijska serija.

- Svi koji žele da pogledaju "Jorgovane" moći će to da učine samo u bioskopu - naglasio je producent Zoran Janković.

Premijera ostvarenja mladog reditelja Siniše Cvetića, u kojem glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, biće 27. februara u MTS dvorani u okviru 52. FEST-a.

BONUS VIDEO: