"DA SAM IZGOVORIO 'MAGIČNE REČI' OSTAO BIH U GLUMAČKOJ PODELI": Miloš Biković progovorio o SKANDALU sa HBO i serijom "Beli lotos"


IZVOR: Milica Bobinac - 16.05.2024 | 13:00


"Nisam pristao na ultimatum jer se ne bih osećao dobro da jesam", rekao je srpski glumac.

Foto: Republika.rs
"DA SAM IZGOVORIO 'MAGIČNE REČI' OSTAO BIH U GLUMAČKOJ PODELI": Miloš Biković progovorio o SKANDALU sa HBO i serijom "Beli lotos"

Slavu je stekao u Srbiji, dokazao se i u Rusiji, a kada je dobio priliku da svoje glumačke kvalitete pokaže i Zapadu Miloš Biković se suočio sa optužbama da podržava genocid! Producenti nagrađivane američke HBO serije "Beli lotos", u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra i Biković, otkazali su angažman srpskom glumcu, nakon što ga je Ukrajina optužila za kršenje međunarodnog prava i pružanju podrške Rusiji.

U iskrenoj ispovesti Biković je otkrio detalje o ovom slučaju.

- Činjenica je da bi učešće u takvoj seriji mohlo da mi otvori neke nove mogućnosti. Ali moja karijera je i do sada imala zanimljiv put i nema razloga d ai dalje ne uživam u ovoj čudesnoj vožnji. Nisam pristao na ultimatum jer se ne bih osećao dpbro da jesam. Ma gde da je to moglo da me odvede. Naravno, u jednom trenutku postojala je mogućnost da kažem "magične reči" i onda bih ostao u podeli. Ali svaki put kad sam izdao sebe i svoja uverenja, nebitno da li sam to uradio iz velike želje, neznanja, lakomislenosti ili straha, osećao sam se loše. Posle ovog događaja osećam se dobro - naglasio je Biković u intervjuu za Nedeljnik, pa dodao da ga je sve to podstaklo da se upusti u svet režije.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

- Kada je karijera u pitanju, imam toliko mogućnosti, hvala Bogu, da ne osećam kao mi nešto nedostaje. I zapravo, možda je ovo događaj koji me je podstakao da napravim neke korake i ranije nego što sam možda planirao... Režija je uvek bila nešto što me interesuje. Možda me je baš ovaj događaj pokrenuo da se ranije oprobam u nekim novim poduhvatima. .Sa obe strane sve teže premostive barikade postoje normalni i talentovani ljudi. I sa tim ljudima bih voleo da radim - istakao je glumac.

Na pitanje da li postoji strah da ga je ovo otkazivanje označilo kao nekog ko će možda biti nepoželjan u zapadnim filmsko-serijskim produkcijama i da je on na neki način kolateral geopolitike, glumac odgovara:

- Nisam žrtva, ne osećam se tako, ali kolateral jesam svakako. Odavno mi je jasno da se politika, tačnije ne politika, nego neka njena "prljava sestra", uvlači u sve pore naših života. Čak i u umetnost i sport. I muti vodu, truje bunare, svađa, kleveće i prlja. Nema strah da ću biti označen u budućnosti, ili budućim saradnjama, nemam strah jer sam u to siguran. Ali me to ne brine - rekao je Biković za pomenuti list.

 

 

BONUS VIDEO: