OVO JE ROĐENI BRAT PAVLA VUISIĆA: Bili su kao BLIZANCI, a različito se PREZIVALI! I ON JE BIO GLUMAC!


IZVOR: Republika/M.B. - 21.06.2024 | 10:05


Dušan Vujisić je igrao u 40 filmova, mahom sporedne uloge.

Foto: youtube.com/printskrin/ Oktobar Film
OVO JE ROĐENI BRAT PAVLA VUISIĆA: Bili su kao BLIZANCI, a različito se PREZIVALI! I ON JE BIO GLUMAC!

Pavle Vuisić bio je jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca, a njegova biografija puna je zanimljivosti koje su široj javnosti malo poznate. Tako malo ko zna da je Pavle imao rođenog brata koji je takođe bio glumac.

Dušan Vujisić je igrao u 40 filmova, mahom sporedne uloge. Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca. Glumio je uz brata, prvo u filmu "Šešir profesora Koste Vujića" iz 1972. godine, a zatim i u serijalu "Povratku otpisanih", gde je igrao epizodnu ulogu mašinovođe. Ostao je upamćen po sceni sa Lanetom Gutovićem koji ulazi na stanicu kako bi prijavio da su komunisti preuzeli ministarski automobil.

Foto: Foto printskrin/youtube.com/Dailymotion

 

 

Ipak, njegov daleko poznatiji brat Pavle mahom je dobijao glavne uloge. Svakoj roli davao je lični pečat i snažnoje obojio svojim karakterom, a poznato je da je bio čovek teške naravi. Međutim, bio je ogroman profesionalac.

Svojevremeno je odlučio i da promeni prezime. Ono je Glasilo Vujisić, a svojim neobičnim osećajem za simetriju, izbacio je slovo “j” iz prezimena, postavši Pavle Vuisić, ime koje je zadržao i kojim se potpisivao celog života. Za razliku od njega, Dušan je zadržao "j" u prezimenu, pa su se tako dva rođenja brata različito prezivala.

Pavle Vuisić je najpoznatiji po ulozi u seriji "Kamiondžije", gde mu je partner bio ;Miodrag Petrović Čkalja sa kojim tokom snimanja nije čak ni razgovarao, kao i po filmovima "Martonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva" i mnogim drugim.

 

 

BONUS VIDEO: