GIDRA JE BIO PRAVI HER ŽIKA! Važio je za velikog ŽENSKAROŠA, a njegovi bračni BRODOLOMI bili su glavna tema po kuloarima!


IZVOR: Republika/M.B. - 01.07.2024 | 23:59


Dragomir Bojanić Gidra i Ljiljana Kontić rastajali su se dva puta, a venčavali čak triput.

Foto: youtube.com/printscreen
GIDRA JE BIO PRAVI HER ŽIKA! Važio je za velikog ŽENSKAROŠA, a njegovi bračni BRODOLOMI bili su glavna tema po kuloarima!

Miljenik ovih prostora Dragomir Bojanić Gidra rođen je 13. juna 1933. godine. Iako već tri decenije nije među nama, her Žika Pavlović i njegova dinastija koje nema ni kod Karingtona ne daju nam da zaboravimo na lik i delo ovog velikog glumca. 

Karijeru ovog glumca obeležio je serijal "Lude godine" i "Žikina dinastija". Uverljivost na ekranu koja je posledica njegovog prirodnog talenta i autentičnost doneli su mu karijeru koja je zlatnim slovima upisana u antologiju sedme umetnosti na ovim prostorima. Van scene najviše pažnje i ljubavi poklanjao je svojoj ćerki Jeleni i ženi Ljiljani Kontić. 

O ljubavi između Gidre i Ljiljane mogao bi da se snimi film. Kao i njegov Her Žika i Gidru je bio glas da je ženskaroš. Turbulentan odnos između njega i dve godine starije supruge, takođe glumice doveo je do toga da se čak dva puta razvedu i tri puta venčaju. Odlazili bi, ali bi se čim bi sredili svoje nesuglasice vraćali jedno drugom. Njihovi bračni brodolomi bili su jedno vreme nezaobilazna tema u bifeu pozorišta i Klubu književnika. Toliko, da im je za svako njihovo pomirenje slavna glumica i koleginica Mira Stupica slala čestitke. 

Foto: youtube/printscreen

 

- Nisam verovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu - govorio je Gidra.

Odnos između Ljiljane i Gidre najbolje su poznavali oni koji su im bili najbliži. Tako je unuk ovog slavnog glumca, Jovan koji je pošao stopama svog slavnoga dede i uspešno razvija svoju karijeru fotomodela izjavio kako je ljubav ovo dvoje glumaca bila toliko jaka da ništa nije moglo da ih razdvoji. 

- Nije tačno da je moj deda bio švaler. On je mnogo voleo moju babu Ljiljanu i od te silne ljubavi dolazilo je i do svađe. Zbog toga su se često rastajali jedno od drugog, ali joj se on uvek vraćao. Nije odlazio zbog drugih žena, to nije istina - ispričao je jednom prilikom Jovan Stojanović, unuk slavnog glumca.

BONUS VIDEO: