UMRLA ČUVENA GLUMICA! Kolege širom regiona se OPRAŠTAJU, svi će se sećati OVE njene uloge (FOTO)


IZVOR: Republika/P. R. - 03.07.2024 | 19:20


Velika tragedija, iza sebe je ostavila neizbrisiv trag!

Foto: Pixabay
UMRLA ČUVENA GLUMICA! Kolege širom regiona se OPRAŠTAJU, svi će se sećati OVE njene uloge (FOTO)

Ratka Mugoša, ugledna glumica i dugogodišnja članica Gradskog pozorišta u Podgorici, preminula je u 74. godini. Vest o njenoj smrti potvrdili su predstavnici njenog matičnog pozorišta, koje je sa žaljenjem objavilo ovu informaciju. Mugoša je ostavila značajan trag na crnogorskoj kulturnoj sceni kroz brojne uloge i doprinos razvoju teatra u regionu.

Ratka Mugoša, rođena 1950. godine u Podgorici, započela je svoju glumačku karijeru u ovom gradu, gde je postala značajna figura u Gradskom pozorištu. Zahvaljujući svom talentu, upornosti i posvećenosti, ostvarila je mnoge zapažene uloge, a njen šarm i energija su obeležili prve predstave u ovom teatru.

Foto: Printscreen

Ratka Mugoša preminula u 74. godini

Jedna od najprepoznatljivijih uloga Ratke Mugoše bila je u popularnoj seriji "Budva na pjenu od mora", koja je osvojila srca gledalaca širom regiona. Njena izvanredna glumačka veština i autentičnost doprineli su velikom uspehu serije, a ova uloga je postala deo televizijske istorije i ostavila dubok utisak na publiku.

Posle dugogodišnje karijere na televiziji, Mugoša se vratila svojim korenima u pozorištu, gde je nastavila da doprinosi scenskoj umetnosti kroz brojne značajne uloge u Gradskom pozorištu. Njen doprinos pozorišnoj zajednici i kolektivu bio je od neprocenjive vrednosti, a njeno nasleđe će živeti kroz predstave i sećanja kolega, kao i publike koja je volela njen rad.

BONUS VIDEO: