DŽEZ NA VIŠE OD 30 STEPENI: Rambo Amadeus, Vlatko i Vasil zablistali u srcu Beograda


IZVOR: Republika/I.Đ. - 07.07.2024 | 21:43


U prestonici je održan još jedan "Jazz in the Garden" festival

Foto: Republika.rs
DŽEZ NA VIŠE OD 30 STEPENI: Rambo Amadeus, Vlatko i Vasil zablistali u srcu Beograda

Beograd je ovog vikenda bio domaćin festivala posvećenog džez muzici "Jazz in the Garden".

Pred više od 1.000 posetilaca u oba dana vikenda muzičari su se na tri bine Botaničke bašte "Jevremovac" nizali jedan za drugim doprinoseći opštoj, izuzetno lepoj atmosferi na više od 30 stepeni Celzijusovih u hladu,

Prvo veče obeležio je koncert Ramba Amadeusa i njegov Organic Trio sa specijalnom gošćom, pevačicicom Albom Nacinovich.

Koncert je počeo numerom "O kako je teško biti car", dok su brojni posetioci uživali u muzičkom stend ap-u svojstvenom ovom izvođaču.

U pratnji multiinstrumentalistkinje iz Rijeke Albe Nacinović nizale su se numere "Ljubičica", "Maroko zemljo obećana", "Leptir u oluji", "Bolje jedno vruće pivo nego čet'ri ladna", "Big Bang", "Fela Kuti, druže stari" i druge.

Ljubitelji i poštovaoci džeza uživali su u koncertu izvođača i svaku pesmu nagradili ovacijama i aplauzom.

U nedelju je u okviru glavnog programa, nastupio Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov sa Dean Bowman-om, a nastupili su i Miloš Čolović Sextet, Schime, Katarina Kochetova Quartet, Ivan Radivojević i No room for Squares i drugi.

Festival su u subotu otvorili nastupi Benda Irine Pavlović, Max Kochetov Quintet, The Gospel Kids dečijeg hora, Herb Hunters i drugih u okviru tri bine - Main Stage, Garden Stage i Stage One.

Publika je festival doživela na veoma spontan način pa je širom Botaničke bašte vladala prava "piknik" atmosfera u kojoj su učestvovala i mnogobrojna deca s roditeljima.

Treba reći i da je bilo nekoliko štandova sa hranom tako da niko na "Jazz in the garden" festivalu nije ostao žedan ili gladan.