POZNATI GLUMAC LUDO VOLEO SONJU SAVIĆ! Detalji njihove veze otkriveni decenijama kasnije i NE - nije Rade Šerbedžija!


IZVOR: Republika/M.B. - 01.08.2024 | 08:30


Veliku tajnu sasvim slučajno je otkrio glumac Ivan Jevtović.

Foto: youtube.com/Oblomov
POZNATI GLUMAC LUDO VOLEO SONJU SAVIĆ! Detalji njihove veze otkriveni decenijama kasnije i NE - nije Rade Šerbedžija!

O odnosu Sonje Savić, slavne glumice koja je tragično preminula 2008, i Radeta Šerbedžije, s kojim je ostvarila bliski odnos na snimanju filma "Una", u javnosti se već dosta zna. Ipak, potpuna nepoznanica je da je Slavko Štimac bio u emotivnoj vezi sa Savićevom. Ovu tajnu skrivanu decenijama slučajno je otkrio glumac Ivan Jevtović tokom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom". 

Jevtović je tada pričao o noći kada je upoznao "Pericu" iz "Varljivog leta `68."

Foto: youtube printscreen

Slavko Štimac

Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca, koji je primetio da lutam i pitao me hoću li nešto da pojedem s njim. Budući da mi je bio idol, pristao sam. Pre nego što smo seli u taksi, napomenuo mi je da ćemo samo nakratko svratiti kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena s raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela da viče na Slavka: "Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce?" U jednom trenutku je sklonila kosu s lica i shvatio sam da je to Sonja Savić. Jeo sam viršle sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Onda me je ona ispitivala kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin. Holivudska priča, zar ne - ispričao je Ivan Jevtović, sin čuvenog profesora Fakulteta dramskih umetnosti pokojnog Vladimira Jevtovića.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Rade Šerbedžija

Sonja i Slavko su zajedno igrali, između ostalog, u filmu "Braća po materi" iz 1988. godine, a četiri godine ranije Savićeva se zbližila sa Radetom Šerbedžijom na snimanju filma "Una". Šerbedžija je u više navrata govorio o dragoj prijateljici i jednom prilikom za Republiku istakao da je velika nepravda što o Savićevoj danas malo ko govori.

To je velika nepravda! Ako uspomenu na nju ne čuvaju grad u kojem je rođena i za koji je bila vezana, spominju je ljudi koji je nose u srcu i koji su još zaljubljeni u nju - istakao je glumac.

Njih dvoje su bili prisni prijatelji, a 1986, dve godine nakon izlaska filma "Una", Savićeva je dala intervju za Jugopapir, u kojem na pitanje šta misli o Radetu Šerbedžiji kratko odgovara:

- On me uopšte više ne interesuje!

Sonja Savić je preminula u 48. godini, sama i napuštena, okružena špricevima, u praznom stanu u Beogradu. Godinama kruži priča da je na podu, gde je pronađeno telo zvezde filmova "Šećerna vodica" i "Braća po materi", ležao samo još prljav dušek.

 

BONUS VIDEO: