POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA DARA IZ JASENOVCA! Devojčica zbog koje je PLAKALA cela Srbija promenila lični opis!


IZVOR: Republika/M.B. - 08.08.2024 | 15:20


Mlada glumica Biljana Čekić proslavila se ulogom u filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića.

Foto: Promo/Aleksandar Letić
POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA DARA IZ JASENOVCA! Devojčica zbog koje je PLAKALA cela Srbija promenila lični opis!

Hrabru devojčicu koja bi uradila sve za najmilije maestralno je dočarala mlada glumica Biljana Čekić u izuzetno potresnom filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića. Dara, zbog koje je plakala cela Srbija, nije se kasnije oprobala u nekoj novoj ulozi. Povukla se iz javnosti i nastavila da živi uobičajenim životom.

Biljana će u oktobru napuniti 17 godina, a u trenutku snimanja filma bila je 13-godišnjakinja. Izrasla je u prelepu devojku, što se može videti na fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama.

 

 

Inače, Biljana Čekić je poreklom iz Kozarske Dubice u Republici Srpskoj, a njena prabaka i devetoro rođaka bili su zarobljeni u logoru Jasenovac, čije su strahote prikazane u filmu "Dara iz Jasenovca". Samo Biljanina prabaka je preživela monstruoznosti ustaša.

Na audiciji za ulogu u filmu bilo je čak 2.000 devojčica, a izbor je pao baš na Biljanu. Životnu priiku Biljana je iskoristila i na najbolji mogući način prikazala patnje jednog naroda. 

Biljana je svojevremeno istakla da je i danas oslovljavaju po imenu Dara, te da malo ko zna kako se ona zapravo zove.

Foto: Promo/Aleksandar Letić

 

Ko me sretne na ulici, obraduje se i popriča sa mnom. Eto, prošlo je nekoliko godina od filma, a i danas me ljudi prepoznaju. Skoro me niko ne zna po imenu, većina kaže: "Dara." Teško da će išta moći da nadmaši tu ulogu. Moj život je preko noć postao drugačiji. Mnogo aktivnosti, mnogo svega dobrog - rekla je Biljana Čekić. 

Ova prelepa devojka odlikovana je Karađorđevom zvezdom povodom Dana državnosti Srbije.

 

 

BONUS VIDEO: