POZNATI GLUMAC ISPEKAO PEKARSKI ZANAT! Zvezda "Crne svadbe" prodaje hleb u centru Njujorka: "Imam dara za to"!


IZVOR: Republika/M.B. - 26.08.2024 | 14:30


Uliks Fehmiu svojevremeno je pokrenuo privatni biznis sa još nekoliko prijatelja.

Foto: youtube.com/Radio Slobodna Evropa
POZNATI GLUMAC ISPEKAO PEKARSKI ZANAT! Zvezda "Crne svadbe" prodaje hleb u centru Njujorka: "Imam dara za to"!

Poznati glumac Uliks Fehmiu, koji je svojim talentom i upečatljivim ulogama obeležio neke od najpopularnijih domaćih televizijskih serija kao što su misteriozna "Crna svadba" prožeta vlaškom magijom, "Porodica" o hapšenju Slobodana Miloševića i "Poziv" sa Mirjanom Joković u glavnoj ulozi, svojevremeno je pokrenuo privatni biznis sa nekoliko prijatelja. Sin čuvenog glumca Bekima Fehmiua i Branke Petrić usavršio je pekarski zanat i otvorio pekaru u centru Njujorka u kojoj prodaje hleb i druge pekarske proizvode.

Sve se desilo u vreme ratnih devedesetih godina u našoj zemlji, kada je Uliks otišao kod drugova u Ameriku i počeo da uči pekarski zanat.

Foto: Foto Firefly production

"Crna svadba"

U knjizi "Pain d’Avignon Baking Book" koju je izdala najveċka izdavačka kuća na svetu Penguin Radnom House, sam napisao našu priču o tome. Početkom 90-ih, drugovi sa kojima sam odrastao u Beogradu su otišli u Ameriku, svako iz svog razloga i došli na ideju da otvore pekaru na poluostrvu Kejp Kod (Masačusets). Prikupljali su novac za uređenje prostora u kome će se pekara nalaziti, trebalo je kupiti peći za hleb i ostale mašine i nazvali su me da pitaju da li bih učestvovao. Zamolio sam oca da mi posudi nešto novca i tako postao deo onoga što su moju drugovi započeli - ispričao je glumac za magatin Journal.

Foto: Promo foto

"Porodica"

Iako mu se nije odlazilo Srbije, ipak je to učinio i ispekao pekarski zanat.

- U tom trenutku sam još uvek u Beogradu. Igram u Ateljeu 212, Jugoslovenskom dramskom i Beogradskom dramskom pozorištu. Počinje rat, sviđa mi se Snežana (glumica Snežana Bogdanović), ne ide mi se iz zemlje, ali ipak odlazim ’93. kod drugova, i počinjem da učim pekarski zanat. Kasnije će se ispostaviti da sam imao nekog dara i za to - dodao je Uliks Fehmiu za pomenuti list.

Inače, nastavak serije "Crna svadba" u režiji Nemanje Ćipranića, premijerno će biti prikazan na jesen, a glavni likovi su Uliks Fehmiu kao pripadnik BIA Petar Ćirić, Jelena Đokić u ulozi Nataše i Nikola Kojo kao inspektor Bane Tomić, dok se u priči pojavljuju i mnogi novi junaci.

 

 

 

BONUS VIDEO: