GLUMAC PREOTEO SUPRUGU ČUVENOM REDITELJU! Slavna glumica Puriši Đorđeviću rekla "da" kraj ŠPORETA, a onda se zaljubila u drugog!


IZVOR: Republika/M.B. - 09.09.2024 | 17:30


Veza reditelja i slavne glumice počela je velikom strašću, a završila se prevarom.

Foto: E/Stock
GLUMAC PREOTEO SUPRUGU ČUVENOM REDITELJU! Slavna glumica Puriši Đorđeviću rekla "da" kraj ŠPORETA, a onda se zaljubila u drugog!

Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Tako je legendarni reditelj Mladomir Puriša Đorđević, koji je preminuo 2022. u 98. godini, govorio o svojoj najvećoj ljubavi Mileni Dravić. Puriša je voleo Milenu, a Milena samo svog Gagu kojeg je srela u međuvremenu dok je s rediteljem bila u braku.

Veza Puriše i Milene krunisana je brakom 1960. i to u Đorđevićevoj kući u Čačku. Ceremonija venčanja održana je u kuhinji, gde je šporet zauzeo mesto oltara.

Foto: Programski arhiv RTS

 

- Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast - ispričao je Đorđević jednom prilikom.

Ljubavna priča Puriše i Milene započeta je velikom strašću, a kako se pričalo po kuloarima, završena je prevarom.

- Ona je u to vreme bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film, ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju, prijateljski smo se rastali - objasnio je reditelj.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Milena Dravić (1940-2018)

Tada mlada glumica u zenitu slave srela je atraktivnog mladog muškarca, koji je hrabro koračao kroz glumu - Dragana Nikolića. I pored toga što je video da se njegova bivša supruga fatalno zaljubila u Gagu, Milena je ostala Purišina najveća ljubav. Reditelj je isticao da je kasnije često viđao ženu koja ga je ostavila.

- Da li verujete da se otad još nisam opametio? Ali od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, i dalje jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je svojevremeno Puriša.

Foto: Youtube.com printscreen

Puriša Đorđević (1924-2022)

Susret Milene i Gage, najromantičnijih parova u istoriji srpskog glumišta, desio se na snimanju filma "Horoskop" 1969, a venčali su se sasvim iznenada u pauzi snimanja drame "Kako su se volele dve budale". Celom događaju svedočila je Seka Sablić, koja im je bila kuma, a zatim su se svi vratili na set kao da ništa nije bilo.

Nakon razlaza sa Purišom Milena je uplovila u brak sa Vojislavom Kokanom Rakonjcem, a njihov brak je trajao dve godine, budući da je režiser preminuo vrlo mlad. Ostatak života provela je uz Gagu, kojeg je ludo volela sve do smrti. 

 

 

BONUS VIDEO: