BLATNJAVIH NOKTIJU GLUMILA U PREDSTAVI! Glumica nakon rada na NJIVI odlazila u teatar: "Limunom sam trljala ruke pred izlazak na scenu"


IZVOR: Republika/M.B. - 11.09.2024 | 11:40


Nada Blam je ispričala da je pokušala da se bavi poljoprivredom, ali da joj radovi na polju nisu išli od ruke.

Foto: Tanjug/ MILOS MILIVOJEVIC/Vladimir Sporcic
BLATNJAVIH NOKTIJU GLUMILA U PREDSTAVI! Glumica nakon rada na NJIVI odlazila u teatar: "Limunom sam trljala ruke pred izlazak na scenu"

Nakon što je izgradila uspešnu karijeru, dugu pola veka, ostvarila više od stotinu premijera i odigrala hiljadu predstava glumica Nada Blam odlučila je da mir pronađe na selu. Tamo je pokušala da pokrene privatan biznis i bavi se poljoprivredom, ali teški radovi po polju nisu joj baš išli naruku.

Kako je ispričala, nije uspela da se prilagodi životu seljaka, sve voće i cveće koje je zasadila, propalo je, a mučila se i s miševima koji su opsedali njenu kuću.

Foto: Printskrin RTS

 

- Prodavac otrova u selu me je onako čudno gledao jer sam kupovala na tone tog otrova i pitao me je zašto toliko jurim te miševe, a ja mu kažem da mi ne bi ušli u kuću. "Pa neka uđu! Kako uđu, tako će i da izađu", rekao mi je on, a onda sam shvatila da ljudi koji žive u prirodi zapravo žive s prirodom, a ja ne mogu da se prilagodim. Kad mi je umro muž, podigla sam belu zastavu i sve to napustila - ispričala je Nada jednom prilikom za medije.

Međutim, godinama je pokušavala da uskladi seljačke radove s glumačkom profesijom, pa je često posle rada na njivi morala da ide pravo u pozorište.

- To je bilo strašno! U Beograd sam se vraćala umorna i prljava, zamišljala sam kako ću tamo da slušam cvrkut ptica i pijem kaficu, ali se ništa od toga nije desilo. Ja dođem u pozorište s noktima punim zemlje, pa pred predstavu uzmem limun da istrljam seljačke ruke koje ne mogu da se operu jer ti to uđe u pore. Tako sam izgubila bitku s poljoprivredom - priznala je dramska umetnica.

 

 

BONUS VIDEO: