GAGA ANTONIJEVIĆ NAJAVIO ISTORIJSKI SPEKTAKL! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka, OVO SU DETALJI!


IZVOR: Republika/M.B. - 11.09.2024 | 18:00


Slavni reditelj radi na novom projektu koji će zasigurno privući veliku pažnju.

Foto: ST/P. DIVAC
GAGA ANTONIJEVIĆ NAJAVIO ISTORIJSKI SPEKTAKL! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka, OVO SU DETALJI!

Reditelj Predrag Gaga Antonijević u narednom periodu radiće na pripremama za snimanje nove serije. Tvorac "Dare iz Jasenovca", ali i mnogih drugih projekata koji su ga svrstali među naše najbolje reditelje, najavio je istorijski spektakl koji će prikazati oslobađanje Srbije od Turaka,

Kako saznaje Informer, serija će se zvati "Prestonica", a scenario piše Dejan Stojiljković. Radnja će biti smeštena 1878. godine kada je Niš bio prestonica tadašnje Srbije i kada je u njega ušao kralj Milan Obrenović.

Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović su ovim povodom u Nišu razgovarali sa gradonačelnikom tog grada Dragoslavom Pavlovićem jer će se veći deo snimanja serije odvijati u ovom gradu na jugu Srbije.

Foto: Telekom Srbija

 

Ogromna je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim i razgovaram sa takvim velikanima filma kakvi su Gaga Antonijević i Maksa Ćatović.  Razgovarali smo o mnogim temama, a najvažnija je približavanje velikog jubileja, 150 godina od oslobođenja Niša i Srbije od Turaka koji će se obeležiti 2028. godine - rekao je tom prilikom Pavlović.

Gradonačelnik je pojasnio da "postoji ideja da se period vladavine kralja Milana Obrenovića, oslobođenje Niša i čitave Južne Srbije pretoči u televizijsku seriju koja bi se emitovala tokom obeležavanja i danas smo obavili preliminarne razgovore o toj temi".

Gaga Antonijević se oglasio za Informer i potvrdio da radi na novom projektu.

Tačno je da radimo na tom projektu. Snimanje neće krenuti pre leta sledeće godine, a tek treba da radimo kasting za glavne i sporedne glumce. To je sve što sada mogu da vam kažem - rekao je Antonijević. 

 

 

BONUS VIDEO: