OTKRIVAMO! EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN SERGEJ TRIFUNOVIĆ! Glumac priveden na graničnom prelazu, hitno ga vode u Split!


IZVOR: Republika/M.B. - 17.09.2024 | 11:00


Glumac Sergej Trifunović (51) uhapšen je na graničnom prelazu Bajakovo.

Foto: St/N. Pančić
OTKRIVAMO! EVO ZBOG ČEGA JE UHAPŠEN SERGEJ TRIFUNOVIĆ! Glumac priveden na graničnom prelazu, hitno ga vode u Split!

Glumac Sergej Trifunović (51) uhapšen je na graničnom prelazu Bajakovo. Hrvatski mediji prenose da je Trifunović priveden oko ponoći prilikom pokušaja da pređe srpsku granicu i uđe u Hrvatsku.

Kako prenose mediji, poznati srpski glumac po svemu sudeći nije vratio dug hrvatskoj državi za ponašanje nakon što je zbog svog psa uhapšen 8. septembra prošle godine u Splitu. Njega su tada prijavili građani jer je na plaži Kaštelet držao svog psa bez nadzora, što je uznemirilo prisutne.

Foto: facebook,Tanjug/Andrija Vukelić

 

Naime, Trifunović je juče oko ponoći ponovno uhapšen i to na graničnom prelazu Bajakovo, kada je hteo da uže u Hrvatsku i kako prenose mediji, on će tokom dana biti doveden u Split u Opštinski prekršajni sud gde ga čeka novo suđenje.

Ovo nije prvi put da je Sergej Trifunović u centru pažnje zbog sličnih incidenata. Glumac je ranije bio u sličnim situacijama, a njegovi postupci su često bili predmet rasprave u javnosti.

Povodom prošlogodišnjeg hapšenja u Hrvatskoj policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je na svom sajtu zvanično saopštenje, u kom su naveli da je glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku, sve zemlje EU i tri države EFTA i to na godinu dana.

Foto: ATA Images/Miloš Tešić

 

Kako su naveli, on je na društvenoj mreži iznosio netačne informacije, "ali i uvredljive i pogrdne reči za policijske službenike". Takođe, tvrde da je muškarac "svojim ponašanjem na području Splita ostvario obeležja pet prekršaja. Nakon poziva građana i zatražene intervencije na plaži Kaštelet zbog počinjenja prekršaja iz čl.30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškarac ničim izazvan vređa policajce na način koji nije primeren za javnu objavu". Potom su naveli kako je vređao javni red i mir, isticao neprimeren sadržaj, te da je u objavi na Instagramu iskazal upornost jer je "ispod teksta nastavio s vređanjem i omalovažavanjem službene osobe, uprkos činjenici što je prethodnog dana, 08. septembra 2023. kažnjen zbog istog prekršaja". Na kraju saopštenja naveli su da je svako ko poseti njihovu zemlju u obavezi da poštuje i njene zakone.

 

 

BONUS VIDEO: