"GUBITAK BORE ĆE SE TEK OSETITI": Braća Jelić će održati koncert na ROĐENDAN BORE ĐORĐEVIĆA!


IZVOR: Republika/M.B. - 17.09.2024 | 17:00


Drugi po redu nastup Ju grupe pada na godišnjicu rođenja slavnog frontmena Riblje čorbe.

Foto: ataimages
"GUBITAK BORE ĆE SE TEK OSETITI": Braća Jelić će održati koncert na ROĐENDAN BORE ĐORĐEVIĆA!

Članovi YU grupe Dragi i Žika Jelić najavili su danas da će ne koncertima 31. oktobra i 1. novembra u MTS dvorani nastupiti pojačani sa duvačkom sekcijom i pijanistom. Zanimljivo je da će drugi koncert biti održan na rođendan nedavno preminulog frontmena Riblje čorbe Bore Đorđevića, te da će ovaj nastup upravo njemu biti posvećen.

Gitarista i pevač Dragi Jelić je na konferenciji za novinare rekao da YU grupa ne želi da se ponavljaju u odnosu na prethodne beogradske koncerte, i da će sada u MTS dvorani nastupiti uz četvoročlanu duvačku sekciju u za sada predviđenih 15 pesama.

Prema njegovim rečima, uz YU grupu će nastupiti i pijanista Srđana Tanaskovića, a moguće da će dogovoriti i još nekog gosta.

Jelić je dodao da YU grupu sledeće godine čeka proslava 55 godina rada i da će morati tada da urade nešto što nisu do sada radili.

Foto: Foto FILIP OLĆAN MTS DVORANA PROMO

 

Basista Žika Jelić je podsetio da drugi koncert 1. novembra pada na rođendan Bore Đorđevića (1952-2024) i da je želja svih članova da mu posvete "neki trenutak" u znak

- Bora mnogo znači za srpski rokenrol. Tek ćemo ustvari da se u narednom periodu oseti ta praznina koju je popunjavao tekstovima koji ostaju nezaboravni - ocenio je Žika Jelić.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Bora Đorđević (1952-2024)

 

Dragi Jelić se prisetio da je YU grupa od svog osnivanja, simbolično na Dan republike 29. novembra 1970. godine, tokom karijere više puta svirala u Domu sindiikata, koji je bio "jedan od najboljih, sjajnih prostora gde sama dvorana pospešuje muzičara da još bolje svira".

U pre neku godinu renoviranom Domu sindikata, sada MTS dvorani, Jelići su imali priliku da nastupe kao gosti Atomskog skloništa i Električnog orgazma, a Dragi Jelić je dodao da će i sada svirački nastojati da iskoriste "sve što dvorana pruža".

Foto: Foto FILIP OLĆAN MTS DVORANA PROMO

 

- Proslavili smo tri godine postojanja 29. novembra 1973. Jedan koncert je bio od osam, a drugi od ponoći. Dan je bio lep, a kad se završilo oko dva po ponoći, grad je bio totalno beo. Padao je sneg i reka ljudi od Doma sindikata preko Brankovog mosta je išla peške. To mi je ostalo kao nezaboravan događaj - prisetio se Žika Jelić.

Govoreći o radu na novom materijalu, Dragi Jelić je priznao da YU grupa nikako da nađe vreme da krene u probe novih pesama.

- Napravljene su, tekstovi napisani i sad je samo pitanje da sve ovo prođe i da možemo da se posvetimo novom materijalu - naveo je Dragi Jelić.

 

 

BONUS VIDEO: