ALEKSANDAR BERČEK U JAVNOSTI POSLE DUŽEG VREMENA! Slavnom glumcu dodeljena nagrada za ŽIVOTNO DELO! (VIDEO)


IZVOR: Republika/M.B. - 19.09.2024 | 18:30


Ministar kulture Nikola Selaković dodelio je vredno priznanje legendarnom dramskom umetniku.

Foto: Republika
ALEKSANDAR BERČEK U JAVNOSTI POSLE DUŽEG VREMENA! Slavnom glumcu dodeljena nagrada za ŽIVOTNO DELO! (VIDEO)

Cenjenom glumcu Aleksandru Berčeku danas je na manifestaciji koja najavljuje Nacionalni festival filma i televizije (NAFFIT) uručena nagrada za životno delo. Berček se posle dužeg vremena pojavio u javnosti, što je Republika zabeležila na licu mesta.

- Uplašio sam kad ste rekli se da je ovo nulta nagrada. Ne bih voleo da sam nulti, ali da sam prvi mi se sviđa. Nije loše biti prvi, makar i u 75. godini. Hvala vam, nisam se ovoj nagradi nadao. Jesu mi prijatelji u festivalu, ali se nadam da me se nisu zbog toga setili. Šta ima da se kaže, gotovo je, zatvorio sam preduzeće, ne radim više. Što je bilo - bilo je, ljudi se još sećaju lepih poslova - istakao je Berček, pa dodao:

Foto: Republika

Aleksandar Berček dobio nagradu za životno delo

- Nema ništa bez nekadašnjih sekcija po školama, dramskih, likovnih, literarnih... Sve odatle počinje, bez folklora nema ništa. Ako se on razvija po selima, ne treba vam Beograd. Dovoljna je sala, narod će sam da dolazi i jedva će to čekati.

Foto: Republika

Nacionalni festival filma i televizije

Organizator ovog kulturnog događaja je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije i svojevrsna je najava velikog festivala koji će se od naredne godine održavati kao selekcija za srpskog kandidata za nagradu Oskar.

Uručivanju nagrade čuvenom glumcu prisustvovao je i ministar kulture Nikola Selaković, koji je i otvorio manifestaciju. Selaković je istakao koliko je značajno da Zlatibor ima manifestaciju poput ove.

- Filmska publika postoji svuda. Potencijal Zlatibora nije ispunjen, a ovaj festival će ga podići. Nema boljeg mesta u Srbiji od ovog okruga i da od njega napravimo mesto kulture. On je i tromeđa srpske kulture - rekao je Selaković i zahvalio se Gagi Antonijeviću na ovoj ideji, a šta su o festivalu rekli proslavljeni reditelj i Ivan Karl, poslušajte u videu prilogu na vrhu teksta.

Nacionalnog festivala filma i televizije (NAFFIT) održava se 19. do 21. septembra u Kulturnom centru na Zlatiboru.

BONUS VIDEO: