POKOJNU GLUMICU NAPAO KOLEGA, USLEDILA NEZAPAMĆENA DRAMA: Radmila Živković do kraja života nije mogla da zaboravi ono što se desilo!


IZVOR: Republika/M. I. - 20.09.2024 | 12:33


Glumica Radmila Živković jednom prilikom progovorila je o neprijatnom iskustvu koje je imala sa kolegom

Foto: ATA images
POKOJNU GLUMICU NAPAO KOLEGA, USLEDILA NEZAPAMĆENA DRAMA: Radmila Živković do kraja života nije mogla da zaboravi ono što se desilo!

U Beogradu je preminula glumica Radmila Živković u 72. godini života, potvrdili su iz Narodnog pozorišta. Rođena u Kruševcu 14. januara 1953. godine, Radmila je ostavila neizbrisiv trag u filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj umetnosti.

Karijeru je započela krajem šezdesetih godina prošlog veka i od tada je ostvarila uloge u nekoliko desetina filmova. Među najpoznatijim ostvarenjima su filmovi poput "Naivko", "Sabirni centar", "Mrtav ‘ladan" i "Polažajnik". Posebno se istakla ulogom tetke Doke u kultnom filmu "Zona Zamfirova".

Glumica Radmila Živković jednom prilikom progovorila je o neprijatnom iskustvu koje je imala sa kolegom. Radmila je tada ispričala kako su ona i Ljubiša Samardžić snimali scenu u kojoj je on slikar, koji je naslikao njen portret sa golim grudima.

Foto: ATA images

 

 

- On je slikar, zamislio je tako da je napravio taj portret sa golim grudima. I ja sam imala jednu bluzicu od svile, grube i jake. Na probama je radio sve kako treba, a kada je bila kamera, krenuo je da me otkopčava i da proba da me skine. Ja sam to držala sa obe ruke, jer nisam smela da prekinem kadar. Kad je bilo stop, videla sam da mi je krvavo urezano od te jačine - govorila je Radmila Živković pokazujući na ruke.

- Ja sam plakala, ne pred njima naravno i kada smo posle 20 godina radili film zajedno, ja sam ga ubila kišobranom. Izmlatila sam ga kišobranom do besvesti. Zoran Cvijanović je hteo da ga brani, Ljubišu Samardžića, neka mu je laka zemlja. To je anegdota, to mi je ostalo za ceo život - rekla je glumica svojevremeno za "Kurir".

BONUS VIDEO: