POKOJNOJ RADMILI IZNENADA POZLILO, HITNO ZAVRŠILA U BOLNICI: Lekari odmah alarmirali njenu ćerku tada!


IZVOR: Republika/M. I. - 20.09.2024 | 13:02


Zbog zdravstvenih problema je sedam dana bila u bolnici.

Foto: Printscreen/ RTS Prikazuje
POKOJNOJ RADMILI IZNENADA POZLILO, HITNO ZAVRŠILA U BOLNICI: Lekari odmah alarmirali njenu ćerku tada!

U 72. godini života, Beograd je izgubio jednu od najpoznatijih glumica, Radmilu Živković. Iako je javnosti poznata po svojim izuzetnim ulogama na filmu, u pozorištu i na televiziji, malo ko zna da je pre pet godina prošla kroz težak period zdravstvenih smetnji.

Pre pet godina, glumica je završila u bolnici Sveti Sava zbog prolaznog moždanog oštećenja praćenog neurološkim ispadima. Srećom, brza i efikasna reakcija medicinskog tima omogućila je da se Radmila oporavi i vrati svojim profesionalnim obavezama. Njena ćerka, Bojana Bambić, tada je istakla da je ključno da se Radmila posveti svom zdravlju i izbegava stres i nerviranje, te da vodi život bez negativnih spoljnih uticaja.

Foto: Printscreen/ K1 Televizija

Radmila Živković

 

 - Uoči "Ministarke" u kojoj zajedno igramo, mama je doživela prolazno moždano oštećenje praćno neurološkim ispadima koji se brzo i potpuno povlače. On najčešće prethodi moždanom udaru i jedan je od ozbiljnih singala da se treba više posvetiti zdravlju. Na sreću, svi su reagovali brzo i profesionalno i mama je narednih sedam dana provela u bolnici Sveti Sava na svim mogućim ispitivanjima, koja su se pokazala da je, bogu hvala, sve u najboljem redu. Oporavlja se i po savetima doktora izbegava stres i nerviranje. Kažem joj da sada mora da vodi život u balonu, bez negativnih spoljnih uticaja, i da rešava sudoku - rekla je tada Bojana Bambić za "Gloriju".

Radmila Živković ostavila je neizbrisiv trag u svetu glume. Karijeru je započela krajem šezdesetih godina prošlog veka, a tokom svoje dugogodišnje karijere ostvarila je zapažene uloge u nekoliko desetina filmova. Neki od njenih najpoznatijih ostvarenja uključuju filmove poput "Naivko", "Sabirni centar", "Mrtav ’ladan" i "Polažajnik". Takođe, publika je mogla da je vidi i na malim ekranima, gde je ostvarila nezaboravne uloge poput Đilde u TV seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari", kao i ulogu u seriji "Ulica lipa". Ipak, najpoznatija je bila kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova".

BONUS VIDEO: