POTRESNO SAOPŠTENJE IZ NARODNOG POZORIŠTA O SMRTI RADMILE ŽIVKOVIĆ: Ove reči kidaju dušu!


IZVOR: Republika/M. I. - 20.09.2024 | 13:12


Direktor Narodnog pozorišta, Svetislav Bule Goncić, rekao je Tanjugu da je Radmila Živković bila jedna od najznačajnijih jugoslovenskih glumica.

Foto: Printscreen/ Festival MESS
POTRESNO SAOPŠTENJE IZ NARODNOG POZORIŠTA O SMRTI RADMILE ŽIVKOVIĆ: Ove reči kidaju dušu!

Glumačka scena Srbije ostala je u šoku nakon vesti o smrti čuvene glumice Radmile Živković u 72. godini života. Rođena u Kruševcu 14. januara 1953. godine, Radmila je svoj talenat pokazala već krajem šezdesetih godina prošlog veka, a od tada je ostvarila zapažene uloge u brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i televizijskim serijama.

Diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i članica je Narodnog pozorišta od 1984. godine. 

Direktor Narodnog pozorišta, Svetislav Bule Goncić, rekao je Tanjugu da je Radmila Živković bila jedna od najznačajnijih jugoslovenskih glumica i da je iza nje ostao ozbiljan umetnički opus koji sadrži uloge za pamćenje.

 

Foto: Printscreen/ Centar za kulturu Smederevo

Radmila Živković

 

 - Radmila Živković se pridružila redu najznačajnijih glumica koje su igrale u beogradskim pozorištima, naročito u nacionalnom teatru. Ona je sada u društvu Ljubinke Bobić i Žanke Stokić. Jako mi je žao...Baš me potresla njena smrt - kazao je Goncić. 

Tokom svoje bogate karijere, Radmila Živković je ostvarila uloge u nekoliko desetina filmova, a neki od najpoznatijih su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Međutim, svakako najupečatljivija uloga bila je ona u filmu Zona Zamfirova, gde je tumačila lik tetke Doke. Ovaj film je ostao zapamćen kao jedan od najvećih domaćih bioskopskih hitova, a Radmilina uloga je bila od presudnog značaja za njegov uspeh.

Pored filmskog platna, Radmila Živković je ostavila dubok trag i na televiziji. Mnogi je pamte po ulozi Đilde u kultnoj TV seriji Srećni ljudi, kao i po ulozi Jovanke Ljutić u popularnoj seriji Stižu dolari. Takođe, njena uloga u seriji Ulica lipa bila je nezaboravna za mnoge gledaoce, jer je tumačila glavni lik koji je osvojio srca publike.

BONUS VIDEO: