OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE RADMILE ŽIVKOVIĆ, OVO DANAS KRUŽI INTERNETOM! Prikazane scene će slomiti njenu ćerku!


IZVOR: Republika/M. I. - 20.09.2024 | 16:30


Ovako je glumica izgledala u mladosti.

Foto: Printscreen/ Insajder video
OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE RADMILE ŽIVKOVIĆ, OVO DANAS KRUŽI INTERNETOM! Prikazane scene će slomiti njenu ćerku!

Glumačka scena Srbije ostala je u šoku nakon vesti o smrti čuvene glumice Radmile Živković u 72. godini života. Rođena u Kruševcu 14. januara 1953. godine, Radmila je svoj talenat pokazala već krajem šezdesetih godina prošlog veka, a od tada je ostvarila zapažene uloge u brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i televizijskim serijama.

Radmila Živković, jedna od najvećih legendi srpskog glumišta, rođena je 14. januara 1953. godine u Kruševcu. Talentovana mlada devojka diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i već 1969. godine ostvarila je svoju prvu ulogu u filmu "Oseka". Od tada, svojom izuzetnom glumačkom veštinom i harizmom, osvojila je srca publike širom bivše Jugoslavije. Osvanule su i brojne fotografije Radmile iz mladosti, koje danas kruže internetom, a brojna publika se divi njenoj lepoti.

 

 

Sa više od 70 filmskih ostvarenja, Radmila se istakla u različitim žanrovima, ali je svakako najpoznatija kao komičarka. Njene uloge u filmovima poput "Naivko", "Sok od šljiva", "Zona Zamfirova" i mnogim drugim, obeležile su jedno vreme i stekle kultni status. Za svoj rad, dobila je prestižna priznanja poput Zlatne arene u Puli, Carice Teodore u Nišu, a vrhunac njene karijere bio je 2005. godine kada je dobila nagradu "Žanka Stokić" za ulogu u predstavi "Gospođa ministarka".

 

 


Pored filmskog glumišta, Radmila je ostvarila zapažene uloge i na pozorišnim daskama. Bila je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a svoj talenat pokazala je i na scenama Ateljea 212 i Zvezdara teatra. Privatno, bila je supruga snimatelja Predraga Bambića, sa kojim je imala ćerku Bojanu, takođe glumicu i članicu Narodnog pozorišta.


Vest o smrti Radmile Živković danas je potresla celu Srbiju. Ostavivši neizbrisiv trag u svetskoj kinematografiji, odlazak ove legendarne glumice predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu. Njeno nasleđe će zauvek ostati urezano u sećanju svih ljubitelja umetnosti.

 

 

BONUS VIDEO: