"ŽALILI SMO SE NA VISINU KAZNE MOAMERA KASUMOVIĆA": Evo šta su rekli iz Tužilaštva KS o slučaju glumca iz serije "Lud, zbunjen, normalan"


IZVOR: Republika - 20.09.2024 | 19:50


Nakon što je otkriveno da je Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloletnikom 2021. godine, ne stišavaju se reakcije javnosti.

Foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal
"ŽALILI SMO SE NA VISINU KAZNE MOAMERA KASUMOVIĆA": Evo šta su rekli iz Tužilaštva KS o slučaju glumca iz serije "Lud, zbunjen, normalan"

Juče je objavljeno da je poznati bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović, najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan", osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludnih radnji nad maloletnikom i to je ostavilo sve u šoku, a onda je usledila i informacija koja se tiče kazne koju je dobio za to nedelo.

Mnogi se, sa čuđenjem pitaju kako je moguće da je za takvo krivično delo izrečena tako niska kazna i kako je moguće da se kazna za takvo delo uopšte može otkupiti. Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su rekli da su se žalili na ovu presudu, konkretno na visinu izrečene kazne, no, sud je njihovu žalbu odbio.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je žalbu na visinu sankcije, međutim, Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu Tužilaštva i potvrdio prvostepenu kaznu Opštinskog suda u Sarajevu", kazao je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić za Kliks.ba.

Podsećamo, Moamer Kasumović je 2021. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloljetnikom.

"Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine", potvrđeno je ranije za Klix.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsetimo, Republika je objavila ekskluzivno izjavu zlostavljanog mladića (podaci poznati redakciji) koji je do detalja opisao šta se dogodilo i koja scena ga je podsetila na ono što je preživeo ranije, te je odlučio da prekine ćutnju:

- Mislio sam da sam konačno prevazišao tu traumu i procesuirao ono što mi se desilo, počeo sam o tome da govorim i sa svojim prijateljima, a onda se desila predstava "Tiho tiše"...i jedna scena koja me je totalno podsetila na užas koji sam doživeo. Imao sam reakciju na tu scenu kada u kolima devojci spušta ruku na butinu, a ona to odbija. Nakon toga, usledila je poruka prestave, ispisana - DA LI STE DOŽIVELI NASILJE? U razgovoru sa dramaturgom koji je radio na ovoj predstavi, mojom prijateljicom Teodorom Marković, saznao sam, da je na toj predstavi greškom dva puta puštena ta poruka. Dakle znaci, sve me je upućivalo na to da je momenat da kaže, bilo je sad ili nikad, savršena prilika da olakšam svoju dušu - objašnjava ovaj mladić za Republiku i dodaje:

- Presuda je doneta još 2021. godine i to sam saznao nedavno i nisam osetio nikakvu pravdu jer je osuđen, a platio kaznu, zataškano sve, živi u Bjelom Polju, ne dolazi u Sarajevo i imao sam potrebu nešto da uradim, a nije bilo dokaza, jer se sve to desilo davno.