"OVO JE LICE MONSTRUMA": Glumci ogorčeni zbog Moamera Kasumovića, traže javni REGISTAR PEDOFILA! (FOTO)


IZVOR: Republika/M. P. - 21.09.2024 | 09:00


Kolege glumca koji je bludničio nad maloletnikom ne mogu da veruju da se slučaj krio!

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic
"OVO JE LICE MONSTRUMA": Glumci ogorčeni zbog Moamera Kasumovića, traže javni REGISTAR PEDOFILA! (FOTO)

Pre nekoliko dana kao bomba je odjeknula vest da je bosanski glumac Moamer Kasumović bludničio nad maloletnikom, dobio kaznu od godinu dana, koju je otkupio za 36.500 KM. Još gora je činjenica da se sve desilo 2021. godine, a da se do pre nekoliko dana nije ništa znalo. Glumac je nakon incidenta napustio Sarajevo i vratio u Crnu Goru, odakle je rodom, a mnoge poznate ličnosti su osudile njegov zločin.

Glumac Davo Sabo je objavio Kasumovićevu fotografiju poručio:

- Ovo je lice monstruma! Ovo je lice zla! Dobro ga pogledajte i zapamtite! Gori od ovog zlikovca je jedino šljam koji je zajedno s njim krio i zataškavao gnusne zločine.

Foto: Facebook.com

Oglašavanje Davora Saba

Pozorišni glumac Jasenko Pašić poručio je da se oko slučaja Moamera Kasumovića nije samo ćutalo, nego se i krilo.

U ranijoj objavi je napisao:

- Dobio samo godinu dana, platio, i onda nije ležao ni dan? Još se godinama krije činjenica da je lik to što jeste i da je osuđen? Javni registar pedofila mora biti objavljen i to što prije.

Foto: Facebook.com

Oglašavanje Jasenka Pašića

Podsećanja radi, bosanski glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom, potvrdilo je juče Tužilaštvo Kantona Sarajevo za "Avaz.ba".

- Na osnovu evidencija Tužilaštva KS, informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje, a koji je pravomoćno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz Opštinskog suda Sarajevo potvrđuju i da je glumac otkupio kaznu, uplativši 36.500 KM, te zbog toga nije otišao u zatvor.

- Osuđeni M.K, rođen .... godine u B.P, je dana 14.11.2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500,00 KM, po presudi Opštinskog suda u Sarajevu 65 0 K 888633 23 Kv od 19.10.2023. godine, odnosno rešenjem o ispravci presude Opštinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 23 Kv od 21.10.2023. godine, a kojom presudom odnosno rešenjem je usvojen zahtev osuđenog za zamenu kazne zatvora u novčanu kaznu. 

Kazna zatvora je izrečena presudom Opštinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 21 K od 23.06.2022.godine, pravosnažna dana 22.05.2023. godine - naveli su iz Odeljenja za odnose sa javnošću Opštinskog suda Sarajevo za "Avaz".

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

Tužilaštvo je potvrdilo da je Maomer osuđen

BONUS VIDEO: