"PEDOFIL HODA I RADI SLOBODNO, NASTAVIO JE DA UNIŠTAVA DECU!" Traži se ZATVOR za Moamera Kasumovića, isplivali novi JEZIVI detalji!


IZVOR: Republika/M. I. - 21.09.2024 | 12:35


Ceo region bruji o ovom slučaju.

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic
"PEDOFIL HODA I RADI SLOBODNO, NASTAVIO JE DA UNIŠTAVA DECU!" Traži se ZATVOR za Moamera Kasumovića, isplivali novi JEZIVI detalji!

Kontroverzna rediteljka Jasmila Žbanić nedavno je progovorila o uznemirujućem slučaju Moamera Kasumovića, koji je osuđen za seksualni prestup sa maloletnicom i osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, koju je uspeo da otkupi. Ona je počela tako što je priznala hrabrog mladića koji je izneo ovaj jeziv slučaj na videlo.

"Da nije bilo predstave i hrabrog mladića koji je progovorio nakon nje i javno govorio o onome kroz šta je prošao - što i danas ima strašne posledice za njega - da nije bilo kolega koji su odmah obavestili medije, šokirani što su delili scenu i družili se sa ovim čovekom, čak slali svoju decu na njegove radionice - popularni Moamer bi nastavio da zabavlja publiku u regionu još dugo vremena", izjavila je.

Foto: facebook.com/printscreen

Jasmila Žbanić

 

"Zakon o registru pedofila je već godinama u proceduri. Koliko je mladih života za sve ove godine skrivanja pedofila uništeno? Sudija ili sudinica koja je omogućila da pedofil hoda i radi slobodno -našu je decu svjesno stavilo/la u opasnost. Za 36.000 KM nastavio je uništavati dečije živote, jer po kazivanju mladića radi se o puno više dečaka", dodala je.

Žbanić je takođe istakla potrebu za registrom seksualnih prestupnika, naglašavajući potencijalnu opasnost po decu koju predstavljaju osobe poput Kasumovića. Ona je istakla uticaj neuspeha pravosudnog sistema da se bavi ovim pitanjem, izražavajući zabrinutost za brojne mlade živote koji su možda bili pogođeni tokom godina. Nadalje, Žbanić je ukazala na to da sveštenici, imami, treneri, nastavnici i druge osobe bliske deci mogu predstavljati pretnju, a da niko o tome nije svestan. Ona je naglasila razorno dejstvo ovakvih otkrića na ljude koji su radili sa Kasumovićem, navodeći da on i drugi seksualni prestupnici i dalje ostaju zaštićeni pravosudnim sistemom Bosne i Hercegovine.

Ona je istakla potrebu za većom svesti i preventivnim merama kako bi se zaštitila deca od štete, pozivajući na snažniji pravni okvir kako bi se osigurala bezbednost najranjivijih članova društva.

BONUS VIDEO: