DANAS ĆE BITI SAHRANJENA RADMILA ŽIVKOVIĆ: Legendarnu glumicu ispraćamo na večni počinak!


IZVOR: Republika/M. P. - 24.09.2024 | 08:20


Prvakinja Drame Narodnog pozorišta će počivati u Aleji zaslužnih građana!

Foto: ATA images
DANAS ĆE BITI SAHRANJENA RADMILA ŽIVKOVIĆ: Legendarnu glumicu ispraćamo na večni počinak!

Legendarna glumica Radmila Živković preminula je 20. septembra u Beogradu, u 72. godini, a biće sahranjena danas. Kako se navodi na sajtu Narodnog pozorišta u Beogradu, komemoracija povodom smrti prvakinje Drame Narodnog pozorišta biće održana u 11 časova na Velikoj sceni. Opelo je zakazano za 13.30 časova, a sahrana, san vremena kasnije, u Aleji zaslužnih građana.

Foto: e-stock

Radmila će počitavi u Aleji zaslužnih građana

Juče je u novinama osvanula čitulja, koju je dala Radmilina porodica.

- Opelo i sahrana će se održati na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, u utorak, 24. septembra, sa početkom opela u 13.30 časovam, a sahrana u 14:30 časova. Tu si. Volimo te - reči su čitulje, koju su dali Radmilina ćerka Bojana Bambić, glumičin bivši suprug Predrag Bambič i zet Milan.

Foto: Foto Republika/Politika

Čitulja koju je dala porodica

Radmila je rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, a preminula je 20. septembra 2024. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih. Stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta postala je 1984. godine.

Igrala je u nekoliko desetina filmova, a poznata je i po ulogama Đilde u seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari", ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova". Dobila je nagrade "Milivoje Živanović" i "Žanka Stokić".

BONUS VIDEO: