ZAVRŠILA JE NA NEBU GLUME, RAZGRANUĆE MRAK SVAKI PUT! Potresan govor Buleta Goncića na komemoraciji Radmili Živković! (VIDEO)


IZVOR: P. R. / M. P. - 24.09.2024 | 11:15


Upravnog Narodnog pozorišta doveo sve do suza!

Foto: Republika
ZAVRŠILA JE NA NEBU GLUME, RAZGRANUĆE MRAK SVAKI PUT! Potresan govor Buleta Goncića na komemoraciji Radmili Živković! (VIDEO)

Komemoracija povodom smrti prvakinje Drame Narodnog pozorišta Radmile Živković održava se danas na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a ekipa portala Republika nalazi se na licu mesta. Upravnik Narodnog pozorišta, Svetislav Bule Goncić, poklonio se fotografiji preminule glumice, a zatim održao govor:

- Rada nije bila obična glumica, sva vrata su joj odmah otvorena zbog svog talenta i nesvakidašnjosti… Završila je na nebu glume, svetlo koje će zauvek obasjavati naše pozorište. Razgranuće mrak svaki put kad se podignu zavese na sceni. Njen dar je odmah bio prepoznat, igrala je mnoge uloge, sve više obasjavajući naše scene - rekao je Bule, pa dodao:

Foto: Republika

Bule Goncić

- Njen dar je nesumnjivo prepoznat od svih kolega, a najviše publike. Svetlo rade živković se nikada nije ugasilo i nikada nije trepnulo u sumnji pred mrakom. Upravo ono što je najhumanije u čoveku, Rada je imala.

- Rado, hvala ti na svemu, hvala ti što nas ne napuštaš i što nam na ovom romanu života osvetljavaš put. Mi te ispraćamo sa velikom ljubavlju.

Radmila Živković je rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, a preminula je 20. septembra 2024. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih. Stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta postala je 1984. godine.

Igrala je u nekoliko desetina filmova, a poznata je i po ulogama Đilde u seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari", ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova". Dobila je nagrade "Milivoje Živanović" i "Žanka Stokić".

BONUS VIDEO: