OVAJ ČOVEK VIŠE NIGDE NEĆE RADITI! Svaka saradnja sa Moamerom Kasumovićem je PREKINUTA!


IZVOR: Republika/Š. P. - 27.09.2024 | 09:00


Šokirane kolege se ograđuju od glumca!

Foto: Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro, Shutterstock
OVAJ ČOVEK VIŠE NIGDE NEĆE RADITI! Svaka saradnja sa Moamerom Kasumovićem je PREKINUTA!

Pre nekoliko dana javnost u celom regionu šokirala je vest da je poznati bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović, najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji "Lud, zbunjen, normalan", osuđen na godinu dana zatvora zbog bludničenja nad maloletnikom 2021. O celom slučaju saznalo se tek nakon što je mladić, nakon igranja predstave "Tiho, tiše", na debati o vršnjačkom nasilju, priznao da je doživeo zlostavljanje od Moamera Kasumovića. Glumac je svoju kaznu otplatio, što je potvrdio i sud u Sarajevu.

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

Moamer gubi posao za poslom

Nakon ovih informacija, iako nije ni dana proveo iza rešetaka zbog bludničenja nad maloletnikom, glumac trenutno živi kao u zatvoru. Naime, kolege su zgrožene činjenicom da je Kasumović na taj način iskorišćavao decu i s takvom osobom ne žele više da imaju bilo kakav kontakt niti sarađuju. On je postao nepoželjan i u Sarajevu i u rodnom Bijelom Polju, a najnovija vest je i da je rasformiran OMO teatar, čiji je Kasumović jedan od osnivača.

Naime, pre nešto manje od mesec dana crnogorski glumac Omar Bajramspahić je s Kasumovićem glumio u predstavi "Samo pošteno, pa ko koga zajebe" ili "Osmi smrtni grijeh" reditelja Obrada Nenezića.

Uz to, Kasumović, Bajramspahić i Nenezić su osnivači nezavisnog OMO teatra, a spomenuta predstava je bila prvi projekat novoosnovane teatarske kuće.

- Saznao sam o ovoj užasnoj situaciji iz medija i, najblaže rečeno, šokiran sam. Drago mi je da je mladić koji je žrtva progovorio jer ovakvi zločini moraju biti oštro kažnjeni, a žrtvama pružena svaka moguća podrška - rekao je Bajramspahić za portal Klix.ba i dodao da je saradnja s Kasumovićem prekinuta:

- Svaka saradnja s njim je prekinuta, a OMO teatar rasformiran - dodao je glumac.
Pre ovoga, pojavila se informacija i da biti izbačen iz filma "Balkanika". Naime, Kasumović je snimio film "Balkanika", iz kog će, kako stvari stoje, biti izbačen, budući da je reditelj ostvarenja čije je snimanje završeno ove godine Luka Mamuza rekao da neće nastaviti saradnju s njim.

Foto: Instagram.com/moamer_kasumovic

Kolege Moamera Kasumovića šokirane

Budući da je snimanje završeno i film je u fazi produkcije, Mamuza je rekao da će scene u kojima ja Kasumović biti izbačene.

- Mi smo film snimili u aprilu, a sada smo samo dodatno snimali neke završne kadrove. Tako da je naša saradnja završila. Ono u čemu mi imamo neke sreće jeste to da smo s Moamerom imali malo materijala. Dakle, on nije igrao nekog lika kroz ceo film, tako da smo trenutno u procesu razvoja snimanja dodatnog materijala da vidimo šta ćemo napraviti s tim i da izbacimo te scene - rekao je reditelj za portal Klix.ba.
Mamuza je rekao da je šokiran saznanjem da je Kasumović osuđen za seksualno zlostavljanje maloletnika.

- Ne znam šta još da kažem. Šokiran sam. Možda bismo drugačije postupili, ali jednostavno smo toliko svojih sredstava, vremena, želje, snage i ljubavi uložili u film. Tako da trenutno radimo na tome da izbacimo scene s Moamerom. Na dobrom smo putu i smislili smo nešto da i dalje ostane dobro, nećemo "zakinuti" film. Mislim, neće biti jedne poznate osobe, ali nije do nas - naveo je Mamuza.

Podsetimo, Kasumović je već izbačen iz serije "Lud, zbunjen, normalan", koja ga je i proslavila, čiji je scenarista Feđa Isović otkrio da je kompletna ekipa šokirana i da su se svi nadali da je u pitanju samo trač:

- Mogu ti reći da sam šokiran, kao i svi drugi. Mi smo prošle godine radili s njim pilot-seriju. Čim smo za ovo saznali, obustavili smo produkciju te serije. Verovatno, ako budemo imali uslove, snimaćemo ponovo s nekim drugim glumcem. Drugo šta nemam stvarno reći - kazao je Isović, još jednom rekavši da su svi zbunjeni:

- Cela ekipa, cela produkcija. Nalazimo se u stanju neverice da je moguće da se nešto tako desi. Nadao sam se da je samo reč o nekom besmislenom traču, da nije istina. Međutim, ispostavilo se da je sve istina. Stvarno, svi smo šokirani. Obustavljamo sve projekte u kojima je on - istakao je Isović za Avaz.

BONUS VIDEO: