"Ako vam se film ne dopadne slobodno mi pišite PSOVKE na Instagramu": Rade Ćosići iskreno o svom prvencu! PREDSTAVLJENA "PRVA KLASA-PUN GAS"


IZVOR: Milica Bobinac - 07.10.2024 | 14:45


Ekipa Republike je zajedno sa delom autorske i glumačke ekipe pretpremijerno pogledala ovu uzbudljivu dramu. Ovo su detalji.

Foto: Dragan Kadić
"Ako vam se film ne dopadne slobodno mi pišite PSOVKE na Instagramu": Rade Ćosići iskreno o svom prvencu! PREDSTAVLJENA "PRVA KLASA-PUN GAS"

U poznatom beogradskom bioskopu na ušću Save u Dunav pretpremijerno je prikazan film "Prva klasa-pun gas" u režiji Vladimira Miće Popovića, a projekciji je prisustvovala ekipa Republike i zajedno sa delom autorske i glumačke ekipe pogledala ovu uzbudljivu dramu.

Automobilska priča prepuna adrenalina okupila je značajna imena iz sveta glume, koje predvode Rade Ćosić i Miodrag Radonjić, a tu su još i Nenad Jezdić, Ljubomir Bandović, Andrija Milošević, Hristina Popović, Olga Odanović i drugi.

Prema rečima Radeta Ćosića, koji igra ulogu Bebe, a ujedno je i scenarista i producent filma, "Prva klasa" snimljena je od budžeta koji su obezbedili isključivo sponzori.

Foto: Dragan Kadić

Ekipa filma

Mislim da ce ljudi uzivati, ako im se film ne dopadne slobodno nek mi posalju i psovke na Instagramu! U samom filmu nema mnogo psovki, nasilja nema uopšte, kao ni bilo kakve agresije, pa je ovak film i za malu i za veliku decu - naglašava Ćosić, koji je inspiraciju pronašao u sportskoj drami "Trka života" (Rush) iz 2013. godine.

Gledao sam Rush i razmišljao kako bi bilo lepo da se nešto tako napravi i kod nas. Došao sam na ideju da moj partner u filmu bude Mićko (Miodrag Radonjić) i vrlo brzo su svi shvatili zašto. Ovo je prva režija Miće Popvića, koji je uvek bio čovek iz senke i mene je formirao kao glumca.

Ovo je priča o dvojici neprikosnovenih rivala na trkačkoj stazi - Bebi i Nemcu, čija opsesija trkama legendarnim jugićima vodi ih na put ka osvajanu prestižnog prvenstva, sa snom da zakorače u svet Formule. POGLEDAJ GALERIJU

- Velika tivalstva su velike ljubavi, kao što je ona između Pavla Vusića i Čkalje - povezao je Ćosić dvojicu legendarnih glumaca sa junacima iz "Prve klase" Bebom i Nemcem.

Uprkos tome što film obiluje scenama jurnjave automobila, koje bi mogle da predstavljaju potencijalnu opasnost za glumca na snimanju, Miodrag Radonjić nije želeo kaskadera.

- Dobra je prilika da kao glumac možeš da radiš i budeš nešto što ne nisi u "običnom" životu. Meni je bila želja i izazov da igram učesnika na trkama. Na primer, nikad se dosad nisam vozio u ferariju, pa su sve to bile divne prilike za mene i zato nisam hteo kaskadra - istakao je Radonjić. 

Omaž "Nacionalnoj klasi" i Goranu Markoviću

Foto: youtube.com/RTS Prikazuje

"Nacionalna klasa"

Reditelj "Prve klase" Vladimir Mića Popović ističe da se ekipa svakodnevno suočavala sa izazovima tokom snimanja ovog, kako je rekao, "omaža Nacionalnoj klasi i Goranu Markoviću".

- Trka je ovde u drugom planu jer nam budžet nije dozvoljavao da napravimo film poput "Trke života" - naglasio je on.

Dok Matea Milosavljević igra Nensi na koju su "bacili oko" i Beba i Nemac, kao glavna sponzorka kluba "Start", za koji obojica nastupaju,  pojavljuje se Hristina Popović.

Veliki je izazov bio raditi ovaj film. Trke su činile deo mog odrastanja, osvojila sam i pehar! Kad se dođe u metuzalemske godine kao što su moje, najvažnije postaje to s kim radiš i samo da je na setu lepo - rekla je glumica. POGLEDAJ GALERIJU

Glumac Ervin Hadžimurtezić i Andrija Milošević čine tandem, a njihovi negativci ističu se po komičnosti.

Mi smo suparnička ekipa, negativci smo, ali smo Andrija i ja smo napravili da se to ne vidi mnogo. Ja igram Krcuna, a Andrija mog tetka. Bilo je zanmiljivo biti sa Andrijom u kadru, on je lud i brz glumac. Dosta smo improvizovali i zato je bilo interesantno i izazovno.

Jugići, Beba, Nemac i neka riba

Producent Nikola Burovac otkrio je kako je izgledao put od početne ideje do realizacije "Prve klase".

- Pre četiri godine Rade Ćosić me je pozvao i rekao mi samo jugići, Beba Nemac, neka riba... Onda je došao Zoran Tomić kao producent, nekoliko godina smo tražili sredstva i danas vam ga predstavljamo. Ovo je fantastičan film i svi možemo da budemo ponosni na njega. Ništa lošije od "Nacionalne klase". 

"Prva klasa-pun gas" premijerno će biti prikazana 15. oktobra, a od 17. oktobra biće na repertoaru bioskopa širom Srbije. 

 

 

BONUS VIDEO: