ISTINITA PRIČA O OTMICI DETETA KOJA UTERUJE STRAH U KOSTI! Poznata glumica progovorila o celom slučaju po kojem je snimljena serija!


IZVOR: Republika/M.B. - 09.10.2024 | 10:40


Početkom sledeće godine na male ekrane stiže intrigantna priča o slučaju koji je potresao Srbiju.

Foto: ATA Images/Schutterstock
ISTINITA PRIČA O OTMICI DETETA KOJA UTERUJE STRAH U KOSTI! Poznata glumica progovorila o celom slučaju po kojem je snimljena serija!

Slučaj otmice Maše Prenković u martu 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković, koju je troje francuskih državljana nasilno otrglo iz majčinog naručje, duboko je potresao srpsku javnost. Po ovoj priči snimljena je i televizijska serija pod nazivom "Otmica", koju ćemo premijerno gledati početkom 2025. godine na Superstar TV.

Glumici Tamari Krcunović poverena je jedna od glavnih uloga u ovoj seriji, koju je režirao Miroslav Lekić, po scenariju Stefana Boškovića.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Reditelj Miroslav Lekić

- Te 2015. godine dogodio se ovaj događaj otmice deteta na kojem je bazirana cela serija, ali je scenarista Stefan Bošković ovu priču uzeo kao polaznu tačku da napiše studiju karaktera i tri paralelne priče koje su potpuna fikcija. Svaka na svoj način govori o borbi roditelja za svoju decu - kaže Tamara za Republiku i dodaje da joj ovo nije prvi put da tumači majke na velikom i malom ekranu.

- Ovde igram mamu devojčice koja treba da napuni 18 godina, a možda ću uskoro igrati i bake - kaže nam u šali.

Foto: Shutterstock

 

Priča je inspirisana stvarnim događajem koji se dogodio u Beogradu. Troje Francuza oteli su devojčicu iz majčinog naručja sa namerom da je zamene za dete koje liči na nju. Oteto dete su hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta. Nakon otmice na sred ulice usledila je filmska potera i otmičari su uhapšeni istog dana.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Ovaj događaj je poslužio kao inspiracija za stvaranje originalne serije u kojoj su svi motivi, likovi, zapleti plod mašte, naglašavaju autori. Tako se radnja odvija u Danskoj, budući da je ova serija prva srpsko-danska koprodukcija. Otmica deteta, kao čin sa kojim se gledalac snažno identifikuje, pokreće složenu priču o moći, manipulaciji i klasnim nejednakostima.

Još jednom će biti majka u novom filmu i seriji "Biće novih leta".

- Reč je o autorskom filmu i seriji od pet epizoda, čiji su autori Gvozden Đurić i Uroš Tomić. Serija je vrlo zanimljiva i trenutno smo u procesu snimanja. Zlatan Vidović igra mog supruga, mi smo bračni par i imamo decu od 20 godina. Igram majke često, hvala bogu tako i treba - kaže Tamara.

 

 

BONUS VIDEO: