OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA FILMA "MI NISMO ANĐELI": Ulogu Anđela je trebalo da tumači OVAJ glumac!


IZVOR: Republika/M.B. - 09.10.2024 | 14:37


Ulogu Anđela je trebalo da odigra još jedan veoma popularni glumac, ali je odbio.

Foto: youtube.com/printscreen
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA FILMA "MI NISMO ANĐELI": Ulogu Anđela je trebalo da tumači OVAJ glumac!

Film "Mi nismo anđeli" Srđana Dragojević stekao je kultni status, a Nikola Kojo je nakon ovog ostvarenja postao jedno od najvoljenijih lica na glumačkoj sceni. Uloge Anđela i Đavola posebno su upečatljive u ovom ostvarenju, a više od 30 godina kasnije otkrivena je dugo skrivana tajna "Anđela".

Dok se u ulozi Đavola maestralno snašao Srđan Žika Todorović, Anđela je pred kamerama dočarao Uroš Đurić. Međutim, malo je poznato da je ova uloga Anđela najpre ponuđena drugom glumcu, koji je odbio tu rolu.

Foto: ATA Images

 

Reč je o Draganu Bjelogrliću. Kako je sam istakao jednom prilikom, on je morao da odbije ulogu, jer je u to vreme glumio u ''Crnom bombarderu'', te nije imao vremena za oba projekta.

Uloga Anđela pripala je Urošu Đuriću kojeg je upravo ovaj film proslavio, on je pre svega multimedijalni umetnik, a uspešno se bavi i slikarstvom.

Poznata komedija iz 1992. godine dobio je nastavak 2005. u kojem se proslavila Mirka Vasiljević. Bila je to tinejdžerska komedija koja je predstavljala rimejk američkog filma "Prste sebi, ona je još mlada" 1989. godine.

Foto: ST/Dragan Kadić

Reditelj Srđan Dragojević

Treći nastavak filma nosi naziv "Rokenrol uzvraća udarac" odsutpa od prethodna dva jer se ne zasniva na scenariju Srđana Dragojevića "Dan kad je crk'o Maršal", a reditelj je Petar Pašić. U njemu uloge tumače Nikola Pejaković, Vesna Trivalić, Nada Macanković, Zoran Cvijanović, Milorad Mandić Manda, ali i pevačica Seka Aleksić, Petar Grašo i specijalan gost Vlade Divac.

 

 

BONUS VIDEO: