OVO JE NAJBOLJA DOMAĆA SERIJA U PROTEKLOJ SEZONI! Dodeljene FEDIS nagrade, Zlatna antena otišla u ruke Voje Brajovića!


IZVOR: Republika/M.B. - 11.10.2024 | 09:52


Otkriće godine je Tamara Šustić u roli Minje Kovačević u "Tunelu".

Foto: FOTO TANJUG / TANJA DROBNJAK / bb
OVO JE NAJBOLJA DOMAĆA SERIJA U PROTEKLOJ SEZONI! Dodeljene FEDIS nagrade, Zlatna antena otišla u ruke Voje Brajovića!

Festival drama i serija FEDIS završen je svečanom dodelom nagrada Zlatna antena u Domu omladine Beograd, a Zlatna antena za životno delo pripala je Voji Brajoviću.

Za najbolju seriju u protekloj sezoni proglašena je "Koži". Za priču iz Banjaluke nagrađen je i scenarista Nikola Pejaković.

Zlatnu antenu za režiju osvojio je Nenad Pavlović, a glumačke nagrade otišle su ekipi "Dece zla", prvoj domaćoj seriji na HBO, nastaloj kao plod saradnje Telekoma Srbije i Fajerflaj produkcije. Priznanja "Milena Dravić" i "Ljubiša Samardžić" osvojili su Milica Janevski (i za "V efekat" i "Kožu") i Radovan Vujović, dok su najbolji epizodisti Nikola Koja i Paulina Manov za uloge u filmu "Toma".

Foto: Produkcija Bosonoga

"Koža"

Otkriće godine je Tamara Šustić u roli Minje Kovačević u "Tunelu". Za muziku je priznanje osvojio Željko Joksimović za film "Toma", kao i autor filma Dragan Bjelogrlić.

Po glasovima publike najbolji par su Teodora Dragićević i Stiven Mur kao Radmila Jović i Edvard Volš u TV seriji "Vazdušni most". 

Za najbolju fotografiju nagrađen je rad Pregraga Jočića u mini-seriji "Vazdušni most", rađene po filmu "Heroji Halijarda" Radoša Bajića.

Foto: Firefly productions

NAGRAĐENI Milica Janevski i Radovan Vujović

Zlatna antena pripala je i kostimografu Borisu Čakširanu za najbolji kostim u serijama "Vreme zla", "Toma" i "Azbuka našeg života 2", a za najbolju montažu TV serije "Toma" nagrada je otišla u ruke Milene Predić i Aleksandra Popovića.

 

 

BONUS VIDEO: