BLIŽI SE POVRATAK KUĆI: Pozorište "Boško Buha" proslavlja 74. rođendan i ispraća Zorana Cvijanovića u PENZIJU!


IZVOR: Republika/M.B. - 11.10.2024 | 13:40


Dan Pozorišta "Boško Buha" biće održan u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk.

Foto: ATA Images
BLIŽI SE POVRATAK KUĆI: Pozorište "Boško Buha" proslavlja 74. rođendan i ispraća Zorana Cvijanovića u PENZIJU!

Pozorište "Boško Buha" obeležava 74 godine od svog osnivanja! Proslava će se održati u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, izvođenjem najnovije predstave sa Večernje scene "Tvoje i moje", autorskog projekta  Borisa Liješevića. Istog dana čuveni glumac Zoran Cvijanović biće ispraćen u penziju.

U predstavi "Tvoje i moje" igraju Katarina Gojković, Boba Latinović, Jelena Trkulja, Stefan Bundalo, Miloš Vlalukin, Lena Bogdanović, Aleksandra Simić, Tijana Čurović, Borka Tomović, Teodora Ristovski i Bojana Ordinačev.

Foto: Foto Vladimir Jablanov

Predstava "Tvoje i moje"

Nakon izvođenja predstave, glumci će ispratiti u penziju člana "Buhe" Zorana Cvijanovića i obeležiti jubileje rada glumica Ivane Lokner (30 godina rada) i Katarine Gojković (10 godina rada), kao i glavnog dekoratera Zorana Mišića (30 godina rada).

Iz teatra napominju da će ovaj Dan pozorišta obeležiti značajno spokojniji.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Zoran Cvijanović

- Radovi na našoj matičnoj sceni na Trgu Republike 3 neometano teku, što znači da se bliži naš povratak kući - poručuju iz "Buhe".

Sezona 2024/2025. počela je 20. septembra premijernim izvođenjem komada "Tvoje i moje" Borisa Liješevića, predstave u kojoj glumci dele sa publikom svoja najranija sećanja iz detinjstva. 

Foto: Foto Vladimir Jablanov

Predstava "Tvoje i moje"

Iz "Buhe" su nedavno poručili i da je njihov ansambl dobio novog člana.

- Želimo da se pohvalimo i vešću da je, krajem prethodne sezone, naš ansambl dobio pojačanje. Tako u novu sezonu sa nama ulazi Marko Janjić. Takođe, ove godine smo, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, izdali knjigu drama za decu Igora Bojovića. Predstave se i dalje izvode u Teatru Vuk, čiji smo gosti dok željno iščekujemo rekonstrukciju matične scene na Trgu Republike.