"ŽELELI SMO DA SE U FILMU POJAVI GAGA NIKOLIĆ": Zvezde "Prve klase" otkrile sve o NASTAVKU priče i vožnjama jugom u PUNOM GASU!


IZVOR: Republika/M.B. - 14.10.2024 | 13:20


Miodrag Radonjić i Rade Ćosić pred kamerama Republike otkrili tajne sa snimanja ostvarenja Vladimira Miće Popovića.

Foto: Dragan Kadić
"ŽELELI SMO DA SE U FILMU POJAVI GAGA NIKOLIĆ": Zvezde "Prve klase" otkrile sve o NASTAVKU priče i vožnjama jugom u PUNOM GASU!

 

 

 

Svečana premijera filma "Prva klasa - pun gas" Vladimira Miće Popovića zakazana je za sutra u Beogradu, a zvezde ostvarenja Miodrag Radonjić i Rade Ćosić pred kamerama Republike progovorili su nastanku ove uzbudljive priče nabijene adrenalinom.

Popularni dvojac kaže da nije slučajno što baš oni igraju Bebu i Nemca, profesionalne vozače koji se takmiče za titulu najboljeg trkača. 

- Rade i ja se znamo još sa Akademije i stvarno se jako dobro poznajemo, sretali smo se i u drugim raznim projektima i zajedno smo igrali u predstavi koju je režirao baš Goran Marković, tvorac "Naionalne klase", što je još jedna simbolika - kaže nam Radonjić, koji u "Prvoj klasi" igra ambicioznog Nemca.

Foto: Dragan Kadić

 

Ćosić, koji se u ovom filmu osim kao glumac pojavljuje i u ulozi scenariste i producenta, kaže da je "Prva klasa" omaž "Nacionalnoj klasi" i otkriva nam da je početna ideja bila da se u ovom filmu pojavi i čuveni Dragan Nikolić.

- Imali smo suludu ideju da nacrtamo Gagu pomoću ovih novih tehnologija. Hteli smo stvarno da napravimo da on na kraju posmatra ovu našu trku i da time obeležimo ovaj naš film, ali nažalost nismo uspeli da obezbedimo budžet za to. Ali, možda u drugom delu hoćemo - kaže Rade, pa dodaje:

Da li će biti nastvaka filma zavisi od publike. Mi imamo ideju i znamo šta bismo uradili u njemu, a kad bismo Gagu mogli da vidimo ponovo na filmu to bi bilo neprocenjivo. Ipak, bili smo ograničeni realnošću prilikom stvaranja "Prve klase".

Foto: Dragan Kadić

 

Nemac i Beba se trude da brzom vožnjom dođu do titule, a na tom putu imaju mnogo poteškoća. Kako je na stazi, tako je i u životu.

- Najvažnije i najvrednije u ovom fimu, naročito što se tiče mladih, jeste da oni prepoznaju i da se identifikuju sa tom ličnom borbom i sa tom malom pobedom koju naši likovi svaki za sebe ostvaruju u ovom filmu. Svedoci smo da u životu ume da bude izuzetno teško da kažeš nekom izvini, pa iako je to jednostavno često ne možemo da prevalimo preko usta, a kamoli neke odluke i postupke koje naši junaci u filmu urade. Voleo bih, pre svega kao glumac, da mlađoj publici to bude fokus i da to nose kao neki glavni utisak - priča Radonjić.

Snimanje scena jurnjave uticalo je na to da ih adrenalin dobro protrese, a prilikom rada na ovom filmu isprobali su i nešto što dosad nisu imali priliku.

Foto: Foto Džejlan Ibrahimović

 

- U filmu su naši junaci adrenalinski zavisnici samim tim što su profesionalni vozači, trkači. Uživanje je da sve to iskusiš i probaš. Imao sam priliku da se vozim u ferariju brzinom 260 kilometara na sat. Celo telo mi se treslo - priznaje Miodrag, pa dodaje da je najveća brzina koju su dostizali tokom snimanja trka jugićima bila oko 120-130 kilometara na čas jer "nije bilo potrebe za većim brzinama".

Foto: youtube.com/RTS Prikazuje

 

Vožnja jugom vratila ih je u vreme kada su polagali vozački ispit.

- Imao sam čak tri juga tokom života - ponosno kaže Rade, dok Miodrag ističe da je na ovom automobilu polagao vožnju.

Foto: Foto Džejlan Ibrahimović

 

Meni je jugo top auto! Imali su ga moji roditelji, a ja sam juga vozio samo u auto-školi. Ovi jugići za trke imaju dobre motore, karoserija je olakšana, pa to leti!  - završava Radonjić.

U filmu igraju još Ljubomir Bandović, Nenad Jezdić, Matea Milosavljević, Andrija Milošević, Olga Odanović, Hristina Popović, Aleksandra Tomić, kao i španski  glumac Darko  Perić, poznat iz serije "La casa de papel". "Prva klasa - pun gas" od 17. oktobra biće na repertoaru bioskopa širom Srbije.

 

 

BONUS VIDEO: