"DEFINITIVNO SAM REKAO ZBOGOM..." Ovako je Dragoslav Lazić GOVORIO O SVOJOJ BOLESTI - Poslednji intervju KIDA DUŠU NA KOMADE!


IZVOR: Republika - 23.10.2024 | 23:45


Dragoslav Lazić ostavio je neizbrisiv trag u svetu filma i televizije, kako kroz svoje stvaralaštvo, tako i kroz svoj neustrašivi duh i hrabrost da se suoči sa izazovima kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu.

Foto: Printskrin/Youtube/TV Kopernikus
"DEFINITIVNO SAM REKAO ZBOGOM..." Ovako je Dragoslav Lazić GOVORIO O SVOJOJ BOLESTI - Poslednji intervju KIDA DUŠU NA KOMADE!

Dragoslav Lazić, poznati scenarista i reditelj, preminuo je u 87. godini života. Kroz svoj životni put, Lazić je bio u centru pažnje javnosti, kako zbog svog umetničkog rada, tako i zbog svojih ličnih odluka i izazova.

Burna ljubavna priča i roditeljstvo u kasnijim godinama

Foto: printscreen/UNA TV

Snežana Savić

Nakon razvoda od glumice Snežane Savić, Lazić je stupio u brak sa 32 godine mlađom Draganom, sa kojom je dobio blizance Iskru i Lazara u 76. godini života. Ova neobična ljubavna priča privukla je veliku pažnju javnosti i izazvala brojne rasprave o temi ljubavi, braka i roditeljstva u kasnijim godinama.

Posednji intervju i odlazak iz javnosti

U jednom od svojih poslednjih intervjua, Lazić je otkrio razloge svog povlačenja iz javnosti tokom prethodnih 10 godina. Istakao je da i dalje piše, ali da će svoje projekte prepustiti drugima, te da definitivno odlazi iz rediteljskog posla zbog napornosti istog. Takođe je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima s kojima se suočava, uključujući Parkinsonovu bolest, ističući važnost usporavanja njenog napretka.

Foto: Facebook

Dragoslav Lazić

- Nema me jer su me stigle godine. Ja i dalje pišem, ali moje projekte će raditi neko drugi. Definitivno sam rekao zbogom rediteljskom poslu, jer je to zaista naporan posao. Ja sam se i razboleo na snimanju serije "Zvezdara" koju sam radio tri godine. Imam i zdravstvenih problema. Slabije čujem i vidim, ali i slabije hodam. Imam Parkisonovu bolest, odnosno bolest koja se ne leči, ali je bitno da se uspori. Ipak i pored toga, ne odustajem od posla - rekao je on tada za Blic.

Dragoslav Lazić ostavio je neizbrisiv trag u svetu filma i televizije, kako kroz svoje stvaralaštvo, tako i kroz svoj neustrašivi duh i hrabrost da se suoči sa izazovima kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu. Njegova životna priča ostaje zapamćena kao primer istrajnosti, ljubavi i posvećenosti umetnosti.

BONUS VIDEO: