POLITIČKI MARKETING ILI POKUŠAJ UBISTVA: Ovo su detalji prve epizode serije "Sablja" o ubistvu Zorana Đinđića!


IZVOR: Republika/M.B. - 28.10.2024 | 10:20


Premijerno od 2. novembra "Sablja" stiže na program RTS, vikendom u 21.00 čas.

Foto: printskrin
POLITIČKI MARKETING ILI POKUŠAJ UBISTVA: Ovo su detalji prve epizode serije "Sablja" o ubistvu Zorana Đinđića!

Dugo očekivana serija "Sablja", koja je osvojila nagardu za glumački ansambl na festivalu u Kanu, konačno stiže na program RTS. U subotu 2. novembra, vikendom od 21.00 čas, publika u Srbiji gledaće priču o događajima koji su prethodili ubistvu Zorana Đinđića, kao i šta je usledilo neposredno nakon toga. 

Prva epizoda uvešće gledaoce u celu priču i to napetom akcijom u kojoj je prikazano kako na srpskog premijera naleće kamion. Dok u javnosti nastaje konfuzija oko toga šta se zapravo desilo, Danica Mandić, mlada i ambiciozna novinarka veruje da je u pitanju marketing premijerovog kabineta, a inspektor Boris Rakić pokušava da izvuče priznanje od vozača kamiona. S druge strane, Uroš Ristić, sitni kriminalac unutar zemunskog klana, dobija sve ozbiljnije zadatke, nesvestan u šta se upušta. A 12. mart 2003. se približava...

Foto: Foto RTS

 

Ulogu novinarke Danice Mandić igra Milica Gojković, inspektora Borisa Rakića tumači Ljubomir Bandović, a kriminlca Uroša Ristića igra Lazar Tasić.

Zorana Đinđiča dočarao je Dragan Mićanović, a u ostalim ulogama videćemo Jasnu Đuričić, Zlatka Burića, Miloša Timotijevića, Sergeja Trifunovića, Nenada Herakovića, Dubravku Kovjanić, Goran Radakovića, Vahida Džankovića, Bojana Žirovića, Bojana Krivokapića i mnoge druge.

Foto: Foto RTS

 

Kreatori serije su Vladimir Tagić i Goran Stanković, koji potpisuju i scenario zajedno sa Marjanom Alčevskim, Majom Pelević i Dejanom Prćićem, a Stanković je reditelj prve epizode.

 

 

BONUS VIDEO: