Lek "Monaške kapi" star je više od 2.500 godina: Sprečava infarkt, moždani udar, efikasno otklanja migrenu, visok pritisak...


IZVOR: Republika - 05.06.2020 | 06:03


U ruševinama jednog starog hrama koji je bio potpuno zaboravljen, u divljinama Tibeta, UNESCO-va ekspedicija pronašla je još 1971. godine jedan recept za zdravlje zapisan na glinenim pločicama.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Takođe, opisan je i način primene tog leka, starog preko 2500 godina. Recept je preveden na skoro sve svetske jezike, a mnogi istraživači tvrde kako je baš taj recept zaslužan za dugovečnost i zdrav život ljudi na Tibetu.

Naime, nećete se začuditi kada čujete da je zapravo reč o belom luku, prirodnom antibiotiku, a koji očigledno već hiljadama godina slovi za jednu od najlekovitijih biljaka sveta.

Ljudi ga danas zaista slabo koriste, iako je on borac protiv mnogih zloćudnih bolesti i bakterija, a što je nanovo dokazao ovaj prastari zapis.

Recept pronađen na Tibetu s belim lukom oslobađa organizam od masnih naslaga, poboljšava razmenu materija i elastičnost krvnih žila i ćelija. Sprečava infarkt, sklerozu, apopleksiju i stvaranje tumora, pomaže kod migrena, visokog pritiska, svih bakterijskih i gljivičnih infekcija, kod upale pluća, eliminiše šum u glavi, poboljšava vid, borac je protiv impotencije i još mnogo, mnogo toga.

A uz tačno pridržavanje uputstva, taj recept podmlađuje celi organizam i momentalno podiže imunitet.

Taj lek još se naziva i "monaške kapi", a zapisano je da se priprema na sledeći način:

Dobro očistiti i oprati 350 grama belog luka, iseckati ga sitno i istucati drvenim ili glinenim tučkom.

Tako usitnjenu masu staviti u 300 grama minimalno 75-postotnog alkohola.

Posudu čvrsto zatvoriti i čuvati na hladnom mestu 10 dana. Posle toga celu masu procediti kroz čvrstu tkaninu, a ostatak isto dobro ocediti. Dobijenu tečnost staviti u odgovarajuću posudu ili bocu, zatvoriti i držati na hladnom mestu 2 do 3 dana, a onda početi s tretmanom. Bitno je da vam češnjak ni u jednoj fazi pripreme ne dodiruje metal (metalne posude, kašičice).

Foto: youtube.com/Jose Luis Aristizabal

Foto: Ilustracija

Tretman monaškim kapima:

U 50 grama mleka sobne temperature ukapati kapaljkom potreban broj kapi dobijene lekovite tečnosti i to tačno prema sledećem uputstvu:

1. dan — doručak 1 kap — ručak 2 kapi — večera 3 kapi

2. dan — doručak 4 kapi — ručak 5 kapi — večera 6 kapi

3. dan — doručak 7 kapi — ručak 8 kapi — večera 9 kapi

4. dan — doručak 10 kapi — ručak 11 kapi — večera 12 kapi

5. dan — doručak 13 kapi — ručak 14 kapi — večera 15 kapi

6. dan — doručak 15 kapi — ručak 14 kapi — večera 13 kapi

7. dan — doručak 12 kapi — ručak 11 kapi — večera 10 kapi

8. dan — doručak 9 kapi — ručak 8 kapi — večera 7 kapi

9. dan — doručak 6 kapi — ručak 5 kapi — večera 4 kapi

10. dan — doručak 3 kapi — ručak 2 kapi — večera 1 kap

11. dan — doručak 25 kapi — ručak 25 kapi — večera 25 kapi

Nastaviti s uzimanjem kapi 3 puta dnevno po 25 kapi sve dok ne potrošite svu tečnost iz posude.

Preporučuje se da se tretman ponovi ponoviti tek nakon pet godina.