IMATE iPHONE I NERVIRAJU VAS NEČIJI STALNI POZIVI? Evo kako da ih odmah UTIŠATE a da ne poremetite druge u telefonu


IZVOR: Republika - 31.08.2023 | 15:51


Trik je u meniju i tome da tamo pronađete opciju kojom ćete za nekoliko trenutaka uspeti da se rešite svakodnevne gnjavaže

Foto: pixabay.com
IMATE iPHONE I NERVIRAJU VAS NEČIJI STALNI POZIVI? Evo kako da ih odmah UTIŠATE a da ne poremetite druge u telefonu

Koliko puta vam se samo dogodilo da vas neko gotovo svakodnevno poziva i uznemirava, a da zbog na prvom mestu pristojnosti, ne želite da ga uvredite i blokirate, a rado biste da ga precrtate?

Ukoliko je vaš telefon iPhone postoji brzo i lako rešenje da osobu koja vam nije previše simpatična gotovo ignorišete, a da ne morate da utišavate i sve ostale kontakte u telefonu.

Na iPhone-u se skoro sve obavlja preko menija, pa i ova opcija. Prvo idite u podešavanja i tamo odaberite opciju za "Focus".

Pritisnite na znak plus u gornjem desnom uglu i izaberite opciju za prilagođeni Focus mode. Telefon će od vas nakon toga tražiti ime za novi Focus.

Upišite ga i birajte "Next". Nakon toga idite u opciju "People", pritisnite na '"Silence Notifications From" i pritisnite "Add People" i birajte kontakte koje želite da utišate.

Foto: pixabay.com

 

 

Nakon što odradite ono što vas je najviše živciralo, završite sa postupkom tako što ćete pritisnuti "Done".

Nakon toga s vrha ekrana povucite kontrolni centar, dugo pritisnite opciju za Focus i birajte Focus koji ste kreirali. Kasnije možete da ga isključite jednostavnim prebacivanjem na drugi Focus ili gašenjem Focusa.

Ovaj metod utišavanja kontakata veoma je koristan u slučaju da određenu osobu iz kontakata želite da načinite neprimetnom tokom određenog perioda.

Ako za njih više nikada ne želite da čujete, uvek vam preostaje opcija da ih jednostavno blokirate.