PREMINULA KRALJICA FANKA: Bivša supruga džez IKONE nas je napustila u 77. godini! (FOTO)


IZVOR: Republika - 10.02.2022 | 09:34


Pevačica Beti Dejvis preminula je u 77. godini života.

Foto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ
PREMINULA KRALJICA FANKA: Bivša supruga džez IKONE nas je napustila u 77. godini! (FOTO)

Legendarna pevačica Beti Dejvis preminula je u 77. godini života u svom domu u Pensilvaniji, a kako kaže njena bliska prijateljica, Danijela Mađio, umrla je od prirodne smrti.

Foto: printscreen/youtube.com

Beti Dejvis

- Sa velikom tugom vas obaveštavam o smrti Beti Dejvis, multitalentovane muzičke zvezde i pionirke, pevačice, tekstopisca i modne ikone. Najviše od svega, Beti je bila prijateljica, tetka, nećaka i voljena članica zajednice u Homstedu, Pensilvanija, kao i zajednice prijatelja i obožavalaca širom sveta. Naknadno će biti objavljeno vreme kada ćemo oadti počast njenoj lepoj, smeloj i drskoj ličnosti. Danas negujemo uspomenu na nju kao na slatku, promišljenu i refleksivnu osobu kakva je bila… Nema druge - stoji u obaveštenju.

Foto: printscreen/youtube.com

Beti Dejvis

Beti je svoju slavu stekla u periodu između 1964. i 1975. godine, a prozvana je Kraljicom Fanka. Objavila je nekoliko albuma pre nego što se povukla sa scene 1979. godine i vratila u rodni grad Pitsburg gde je i umrla. Bila je u braku sa džez ikonom Majlsom Dejvisom, a razveli su se nakon samo godinu dana, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO: