PREMINULA JEDNA OD NAJLEPŠIH PEVAČICA! Tuga do neba - izgubila bitku sa NAJTEŽOM bolešću!


IZVOR: Republika/M. P. - 12.06.2024 | 12:30


Slavna pop zvezda preminula je u 80. godini!

Foto: Hugues Vassal / akg-images / Profimedia
PREMINULA JEDNA OD NAJLEPŠIH PEVAČICA! Tuga do neba - izgubila bitku sa NAJTEŽOM bolešću!

Fransoaz Ardi, jedna od najlepših pevačica na svetu i najuspešnija francuska pop zvezda, preminula je u 80. godini. Njenu smrt prijavio je njen sin, kolega muzičar Tomas Dutronk, koji je na Instagramu objavio tužnu vest uz fotografiju iz detinjstva na kojoj on kao beba pozira sa majkom.

Borba sa teškom bolešću

Ardi je od 2004. godine bolovala od limfnog raka, a 2015. godine njeno stanje se pogoršalo, te je bila smeštena u indukovanu komu. U godinama posle toga imala je probleme sa govorom, gutanjem i disanjem. Svoje zdravstveno stanje je javno obelodanila i zalagala se za eutanaziju, kritikujući Francusku zbog zabrane ove procedure.

Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Fransoaz Ardi

Rani život i porodične tajne

Fransoaz Ardi rođena je 17. januara 1944. godine u Parizu, uz zvuk sirene za vazdušnu opasnost, u bolnici "Meri Luiz". Njena majka, Madelina, dobila ju je sa muškarcem koji je bio 20 godina stariji i već oženjen. Ova porodična tajna je obeležila Ardiino detinjstvo, a dogovor je bio da niko ne sme da zna za drugu porodicu svog oca, što je rezultiralo njegovim odsustvom u njihovim životima.

Fransoaz Ardi će ostati upamćena po svojoj izuzetnoj muzičkoj karijeri, ali i po hrabroj borbi sa teškom bolešću i javnom zalaganju za pravo na dostojanstveni kraj. Njeno nasleđe će živeti kroz njenu muziku i uticaj koji je imala na francusku pop scenu.

BONUS VIDEO: