PREMINULA ZVEZDA FILMA "DOLČE VITA"! Potvrđena NAJBOLNIJA vest!


IZVOR: Republika/M.B. - 18.06.2024 | 13:07


Filmska diva Anuk Eme zauvek je sklopila oči u 92. godini.

Foto: Pixabay
PREMINULA ZVEZDA FILMA "DOLČE VITA"! Potvrđena NAJBOLNIJA vest!

Legendarna francuska glumica Nikol Fransoaz Florans Drajfus, poznatija kao Anuk Eme, preminula je u svom domu u 92. godini. Tužnu vest potvrdila je njena ćerka Manuela Papatakis.

Ona se na Instagramu potresnim rečima oprostila od svoje majke.

- Bila sam uz nju kada je jutros preminula, u svom domu u Parizu - napisala je Manuela uz fotografiju svoje majke iz mlađih dana.

Vest o smrti jedne od ikona francuskog novog talasa potresla je francusku javnost. Ipak, Anuk Eme je stekla svetsku slavu ulogama u filmovima "Dolče vita" Federika Felinija, "Lola", "Jedan čovek i jedna žena" za koji je osvojila Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, kao i nominaciju za Oskara.

 

 

Anuk je se udavala tri puta, šezdesetih godina prošlog veka bila je u vezi sa francuskim pesnikom, romanopiscem, slikarom, dizajnerom, režiserom i bokserskim trenerom Žanom Koktom. Anuk je ćerka poznatog francuskog glumca Anrija Drajfusa i glumca Ženeviv Sorijaje, a glumačku karijeru je započela sa nepunih 14 godina. 

Detinjstvo je provela u Parizu, a krijući svoje jevrejsko poreklo promenila je ime u Fransoaz Duran. Njenu lepotu prvi je primetio reditelj Henri Kalef tokom večere u jednom kineskom restoranu i tada kreće njen vrtoglavi uspon u svetu kinematografije.

Anuk Eme je bila strastveni ljubitelj životinja i život je posvetila spašavanju i udomljavanju napuštenih životinja. 

 

 

BONUS VIDEO: