"DECA SU MI SE RUGALA, ZVALA SU ME OLIVA": Naomi Kembel progovorila o ZLOSTAVLJANJU!


IZVOR: Republika/M.B. - 02.07.2024 | 17:00


Detinjstvo je za najpopularniju manekenku na svetu veoma bolan period žviota.

Foto: youtube.com/printscreen
"DECA SU MI SE RUGALA, ZVALA SU ME OLIVA": Naomi Kembel progovorila o ZLOSTAVLJANJU!

Slavna Naomi Kembel ispisala je istoriju budući da je postala jedna od najuspešnijih manekenki i supermodela svih vremena. Ona pleni izgledom gde god se pojavi, a nekada je upravo zbog fizičkog izgleda trpela brutalne uvrede od vršnjaka.

Naomi je tokom gostovanja u Cambon podkastu progovorila o vršnjačkom nasilju, koje je doživljavala u detinjstvu, i otkrila kako se nosila sa svim tim. Manekenka je priznala da nije uvek pucala od samopouzdanja i da je doživljavala teške trenutke u školi.

Ova 54-godišnja manekenka ispričala je kako su se deca rugala njenoj visini i vitkoj liniji, upravo onim stvarima koje su kasnije i te kako cenili u modnoj industriji i na kojim je stekla i slavu i novac. Deca su je, kaže, uporeživala sa likom Olive iz čuvenog crtaća "Mornar Popaj".

Foto: Instagram.com

 

- Vrat mi je prilično dugačak, pa sam pokušavala da slegnem ramenima i na taj način ga skratim. Osećala sam veliku neprijatnost - prisetila se Naomi i dodaa da su joj davali i druge razne nadimke.

S vremenom je, ističe, naučila da se izbori s nepravdom. Kada je postala model, naučila je da se zauzme za sebe i hrabro se borila protiv diskriminacije koju je često doživljavala.

- Uvek bih progovorila ako je postojalo nešto što je nepošteno ili nepravedno - ispričala je Naomi. 

Inače, slavna manekenka i supermodel je prva žena iz ove branše koja je dobila svoju izložbu. Tačnije, postavka posvećena lepoj Naomi sažima njenu izuzetno uspešnu karijeru u svetu modelinga, i to kroz kreacije koje je nosila, ali i kroz njen uticaj koji ima u modi i aktivizam, prenosi Rojters. Izložba posvećena tamnoputoj manekenki otvorena je u Muzeju Viktorije i Alberta u Londonu.

 

 

BONUS VIDEO: