BIĆE KRVI! Objavljene PRVE FOTOGRAFIJE iz nastavka filma "Gladijator", Denzel Vošington SAV U ZLATU, Pedro Paskal ZAVITLAO KOPLJEM!


IZVOR: Republika/M.B. - 04.07.2024 | 13:55


Radnja novog filma odvija se nekoliko decenija nakon Maksimusove smrti.

Foto: Jutjub/ Paramount Movies
BIĆE KRVI! Objavljene PRVE FOTOGRAFIJE iz nastavka filma "Gladijator", Denzel Vošington SAV U ZLATU, Pedro Paskal ZAVITLAO KOPLJEM!

Posle 24 godine od premijere kultnog filma "Gladijator" u bioskope stiže nastavak ovog epskog spektakla u režiji Ridlija Skota. Ipak, u njemu nećemo videti Rasela Kroua, koji je stekao ogromnu popularnost širom sveta zahvaljujući glavnoj ulozi rimskog generala Maksimusa, a sada su isplivale prve fotografije iz "Gladijatora 2".

Prvi trejler najavljen je za sredinu jula, a svetska premijera najiščekivanijeg filma godine zakazana je za 22. novembar. 

U snimanje ovog filma uloženo je preko 310 miliona dolara, što ga, za sada, čini najskupljim filmom u istoriji, a konačno su objavljene prve fotografije na kojima vidimo Pola Meskala, Pedra Paskala, Denzela Vošingtona, Džozefa Kvina i Koni Nilsen u akciji. Tačnije, Denzel Vošington igra Makrinusa, trgovca oružjem, i jedan je od novih likova koji će osvežiti i nastaviti priču o "Gladijatoru". 

 

 

Nakon uspeha svog prvog filma iz 2000. godine, u kome je glavnu ulogu igrao Rasel Krou, reditelj Ridli Skot se vraća u gladijatorsku arenu sa predstojećim nastavkom u kome je fokus na Meskalu koji igra sina rimske carice Lusile. Radnja novog filma odvija se nekoliko decenija nakon Maksimusove smrti.

Poznato je da je film sniman na Malti, u Maroku i u Velikoj Britaniji. Izvori koji su prisustvovali probnoj projekciji u aprilu navode da su akcione scene u "Gladijatoru 2" izuzetno krvave. 

Film "Gladijator 2" takođe režira Ridli Skot, prema scenariju koji je napisao Dejvid Skarpa, a nedavno se oglasio i Rasel Krou koji je dao svoj sud o nastavku ostavrenja koje ga je proslavilo.

Malo mi je neprijatno zbog činjenice da prave još jedan deo jer sam, naravno, mrtav i nemam pravo da govorim šta će biti urađeno. Ali čuo sam nekoliko stvari i pomislio "Ne, ne, ne, to nije u moralnom putovanju tog konkretnog lika". Ali ne mogu ništa da kažem, nije na meni. Videćemo kako će ispasti - priznao je Krou, pa dodao:

Počeo sam da se prisećam godina u kojima sam bio kada sam snimio taj film i sve stvari koje su usledile nakon njega, taj film mi je otvorio vrata. Moram da budem iskren, definitivno osećam melanholiju, ali i ljubomoru - dodao je glumac.

 

 

BONUS VIDEO: