OVO JE NAJPLAĆENIJI GLUMAC NA SVETU! Oborio sve rekorde, za ulogu dobija preko 60 MILIONA!


IZVOR: Republika/M. P. - 31.07.2024 | 18:30


Fanovi u transu nakon odluke!

Foto: Instagram.com/robertdowneyjr
OVO JE NAJPLAĆENIJI GLUMAC NA SVETU! Oborio sve rekorde, za ulogu dobija preko 60 MILIONA!

Slavni Oskarovac Robert Dauni Džunior postaće najplaćeniji glumac svih vremena, piše "Dejli Mejl". Glumcu će najnovija uloga doneti čak 62 miliona funti. Naime, Dauni Džunior se vraća u Marvelovomm univerzum, gde je tumačio lik popularnog Tonija Starka (Ajronmena), ali u potpuno novoj uloži.

On će se u novom izdanju "Fantastične četvorke" pojaviti kao čuveni negativac doktor Dum, a nakon toga će glumiti isti lik i u dva nastavka "Osvetnika". Njegova poslednja uloga doktora Duma objavljena je u ponedeljak na Comic Conu u San Dijegu.

Oskarom nagrađena Openhajmerova zvezda navodno će zaraditi više od 62 miliona funti, sa daljim isplatama koje se očekuju u "pokretnim stepenicama za performanse" koje će mu doneti udeo u prihodima na blagajnama. Ostale pogodnosti u ugovoru Daunija Džuniora uključuju putovanje privatnim avionom, obezbeđenje i čitav "tabor za prikolice", prenosi "Telegraf".

Inače, Dauni Džunior je najplaćeniji član Marvelovog filmskog univerzuma, koji je zaradio 400 miliona funti u ulozi Ajronmena. Iako je njegov lik sada mrtav, multiverzalna priča franšize će mu omogućiti da se vrati.

Podsećanja radi, Marvelov filmski univerzum (engl. Marvel Cinematic Universe – MCU) je američka filmska franšiza i deljeni univerzum superheroja, zasnovanih na likovima koji se pojavljuju u stripovima kompanije Marvel. Franšiza je proširena da uključi stripove, kratke filmove i televizijske serije. Ostvario je preko 22 milijarde dolara na globalnom nivou što ga čini najvećom filmskom franšizom svih vremena.

Deljeni Marvelov univerzum je ostvaren preko ukrštanja više različitih priča u jednu zajedničku, kao i preko likova koji se pojavljuju u različitim filmovima. Fil Kolson, kojeg glumi Klark Greg, originalni je lik u Marvelovom Filmskom Univerzumu koji se pojavljuje u svim oblicima koji čine franšizu.

BONUS VIDEO: