TUŽNIH 13 GODINA BEZ LUISA! Održan pomen legendarnom pevaču, porodica i dalje nema od BOLA!


IZVOR: Republika/M. P. - 31.07.2024 | 12:55


Stojanović je poginuo 31. jula 2011. godine!

Foto: Republika, youtube.com/printscreen
TUŽNIH 13 GODINA BEZ LUISA! Održan pomen legendarnom pevaču, porodica i dalje nema od BOLA!

 

 

Slavni pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je pre tačno 13 godina, 31. jula 2011. godine u Feketiću. Iza sebe je ostavio udovicu Silvanu, decu Miodraga, marka, Maju, Andrea, Sergija i Elu Mitu, koji su danas davali nastradalom muzičaru pomen na groblju Zbeg u Borči, prenosi "Kurir". Porodica je u tišini zapalila sveće muzičaru, a njegova udovica Silvana došla je u crnini.

Podsećanja radi, Luis je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kad je imao 59 godina. Legendarni muzičar rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Još u ranom detinjstvu bio je drugačiji od ostalih, a sklonost ka muzici pokazivao je od malih nogu kada je šetao sa pločama Luja Armstronga.

Muzikom je počeo da se bavi 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Foto: Republika

Grob Ljubiše Stojanovića Luisa

Inače, malo ko zna da je glumac Vladan Savić napisao čuveni Luisov hit "Opa, opa".

- Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis - ispričao je u jednom intervjuu Savić.

BONUS VIDEO: