UHAPŠEN POZNATI REPER NA AERODROMU! Izbio neviđeni SKANDAL, policija ga PRIVELA na licu mesta!


IZVOR: Republika/P. R. - 05.08.2024 | 22:15


Automatski pokrenut postupak izručenja!

Foto: Shutterstock
UHAPŠEN POZNATI REPER NA AERODROMU! Izbio neviđeni SKANDAL, policija ga PRIVELA na licu mesta!

Poznati američki reper T.I. (43), rođen kao Kliford Džozef Haris Jr., uhapšen je 4. avgusta zbog zabune u identifikaciji. Naime, kako prenose strani mediji, na aerodromu je došlo do nesporazuma kada su ga pomešali sa drugim čovekom istog imena, Kliford Haris, koji je imao nalog za hapšenje u Baltimoru, Merilendu, a inače je osumnjičen za nasilno ponašanje prema ženi, uznemiravanje i mogući incident povezan sa oružjem.

Nakon što je uhapšen na aerodromu, reper je prebačen u zatvor okruga Klejton u Atlanti, gde je automatski pokrenut postupak izručenja, budući da je nalog stigao iz druge savezne države. Međutim, zahvaljujući intervenciji njegovog advokata, reper je pušten iz pritvora u roku od samo dva sata od hapšenja. Sudija koji je bio zadužen za slučaj na saslušanju o izručenju promptno je odbacio zahtev za izručenje.

Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Reper T.I. uhapšen na aerodromu zbog greške u identifikaciji

Čitava situacija je izazvala reakcije javnosti, a mnogi su se zapitali kako je došlo do takvog propusta u identifikaciji. Zanimljivo je da su fizički opisi i atributi bili ključni faktor koji je pomogao zvaničnicima da shvate da su napravili grešku. Naime, Kliford Haris koji je bio tražen u Merilendu navodno ima težinu od 205 funti (oko 93 kg), dok T.I. ima 165 funti (oko 75 kg).

Inače, T.I. je neodvojivo povezan sa Atlantom, gde je rođen i odrastao. Smatra se jednim od pionira trap muzike, zajedno sa drugim umetnicima poput Džizija i Guči Mejna. Pored muzike, reper se okušao u preduzetništvu otvaranjem restorana "The Trap City Cafe" u Atlanti 2022. godine. Istog dana kada je greškom uhapšen, T.I. je na Instagramu objavio video u kojem promoviše restoran i poziva ljude da posete kafić za nedeljni ručak i večeru.

Podsećanja radi, ovo nije prvi put da je T.I. imao problema sa zakonom. 2021. godine uhapšen je u Amsterdamu nakon što se sudario sa policijskim vozilom dok je vozio bicikl. Pored toga, 2018. godine uhapšen je i optužen za prekršaj jednostavnog napada, narušavanje javnog reda i pijanstvo, nakon što mu je obezbeđenje odbilo ulazak u njegovu ograđenu zajednicu.

BONUS VIDEO: