TERORISTI SPREMALI MASAKR NA KONCERTU POPULARNE PEVAČICE! Jedan je poreklom sa BALKANA, policija ih odmah UHAPSILA


IZVOR: Republika/P. R. - 07.08.2024 | 22:10


U Austriji uhapšena dvojica terorista, jedan je poreklom sa Balkana - evo šta im je policija pronašla u stanu!

Foto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia
TERORISTI SPREMALI MASAKR NA KONCERTU POPULARNE PEVAČICE! Jedan je poreklom sa BALKANA, policija ih odmah UHAPSILA

Danas su austrijske vlasti saopštile da su uhapsile dvojicu osumnjičenih ekstremista, od kojih se za jednog sumnja da je planirao napad na događaje u Beču, uključujući i koncerte planetarno popularne muzičke zvezde Tejlor Svift. Glavni osumnjičeni, austrijski državljanin severnomakedonskog porekla, star 19 godina, uhapšen je u Ternicu, dok je druga osoba uhapšena u Beču.

Prema navodima nadležnih, detalji o mlađem osumnjičenom još nisu poznati, ali nadležni tvrde da su pripreme za teroristički napad bile u toku, a ciljevi su bili događaji na širem području Beča. Potraga za ostalim osumnjičenima je u toku.

Foto: Tanjug/AP

Teroristi planirali masakr na koncertu Tejlor Svift

Franc Ruf, direktor javne bezbednosti u ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, izjavio je da su vlasti svesne "pripremnih radnji" za mogući napad, te da se 19-godišnji osumnjičeni "fokusirao na koncerte Tejlor Svift u Beču". Takođe, navodi se da je osumnjičeni položio zakletvu vernosti terorističkoj grupi Islamska država. Postoji sumnja da se austrijski državljanin radikalizovao putem interneta.

Inače, kako se dalje navodi, u stanu osumnjičenog pronađena je sumnjiva supstanca za koju se veruje da je eksploziv, te je ista poslata na ispitivanje.

Tejlor Svift ima zakazane koncerte na bečkom stadionu Ernst Hapel u četvrtak, petak i subotu u okviru turneje Eras. S obzirom na ove događaje, mere obezbeđenja će biti pojačane kako bi se osigurala sigurnost svih posetilaca.