ALEN DELON ĆE IPAK BITI SAHRANJEN NA SVOM IMANJU? Oproštaj od glumca sredinom nedelje!


IZVOR: Republika/M.B. - 19.08.2024 | 14:50


U medijima se pojavljuju oprečne informacije o sahrani slavnog glumca.

Foto: Lyvans Boolaky / imago stock&people / Profimedia
ALEN DELON ĆE IPAK BITI SAHRANJEN NA SVOM IMANJU? Oproštaj od glumca sredinom nedelje!

Nakon vesti da će slavni Alen Delon biti sahranjen 28. avgusta na najvećem pariskom groblju Per Lašez, strani mediji prenose da će se porodica i prijatelji ipak sredinom ove nedelje oprostiti od dragog oca i velikog glumca.

Prema novim navodima u medijima, Delon koji je preminuo juče u 88. godini, biće sahranjen na svom imanju u Dušiju na oko 120 kilometara južno od Pariza, prenela je danas francuska onlajn televizija BFMTV.

Delon će, po sopstvenoj želji biti sahranjen u Dušiju, a skromna ceremonija će biti održana sredinom nedelje u kapeli na imanju u čijoj se blizini nalaze grobovi njegovih kućnih ljubimaca - nemačkih ovčara.

Foto: Lyvans Boolaky / imago stock&people / Profimedia

 

Glumac je ranije govorio da ne želi odavanje nacionalne počasti i održavanje nacionalne komemoracije, već da njegov ispraćaj bude skroman i u prisustvu najbližih članova porodice. Velika želja Alena Delona bila je da počiva u blizini svojih voljenih pasa.

Ipak, televizija BFMTV dodaje da će nezvanična ceremonija u prisustvu filmskih umetnika ipak biti održana, ali kasnije, u septembru u Parizu.

Prema prvim informacijama, opelo će biti u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a služba će početi u 10 sati ujutru i biće privatna, u skladu sa molbom porodice za razumevanje u ovim teškim momentima, a istog dana 28. avgusta Alen Delon će biti sahranjen na groblju u Parizu, gde počivaju i srpski velikani među kojima su knez Božidar Karađorđević, slikar Svetislav Jovanović, reditelj Aleksandar Saša Petrović i čuveni Goran Paskaljević. Nakon ove pojavila se informacija da će glumac ipak počivati na svom imanju.

 

 

BONUS VIDEO: