SUTRA SAHRANA ALENA DELONA! Glumac na svom imanju podigao kapelu okruženu PRIVATNIM GROBLJEM sa 35 humki!


IZVOR: Republika/M.B. - 23.08.2024 | 14:33


Na večni počinak slavnog glumca ispratiće članovi porodice.

Foto: Lyvans Boolaky / imago stock&people / Profimedia
SUTRA SAHRANA ALENA DELONA! Glumac na svom imanju podigao kapelu okruženu PRIVATNIM GROBLJEM sa 35 humki!

Ikona francuskog filma Alen Delon sutra će biti sahranjen na svom imanju u Dušiju, oko 130 kilometara južno od Pariza. Slavnog glumca ispratiće na večni počinak članovi porodice, a Delon je do detalja isplanirao sopstveni ispraćaj, koji će biti daleko od očiju javnosti i nacionalne počasti koju nije želeo. 

Glumac će počivati u kapeli koju je pre smrti podigao na svom posedu u Dušiju uz policijsko odobrenje. Pored kapele na imanju legendarnog glumca nalazi se groblje na kome je u 35 humki pokopano pedesetak Delonovih uginulih pasa. 

Velika želja Alena Delona bila je da počiva pored svog psa Lubo, kojeg je izuzetno voleo. Želeo je da bude sahranjen zajedno s njim, da njegov ljubimac ne bi previše patio za svojim gospodarom, ali ova Delonova želja neće biti ispunjena.

Foto: Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia

 

Pre smrti, slavni glumac je istakao da ne želi nacionalni oproštaj i bilo kakvu političku ceremoniju. Iako je prvobitna informacija bila da će počivati na čuvenom grobju Per Lašez u Parizu, Ispraćaj i sahrana će biti organizovani na njegovom posedu Duši u departmanu Loare, južno od Pariza.

Ipak, saopšteno je da će, nakon sahrane, biti organzovana manja svečana ceremonija u prisustvu njegovih kolega koja će omogućiti široj javnosti da se od njega na ovaj način oprosti.

Legendarni glumac preminuo je 18. avgusta u 89. godini.

 

 

BONUS VIDEO: