PREMINUO EVROVIZIJSKI POBEDNIK!


IZVOR: Republika/M. P. - 01.10.2024 | 15:10


Svet muzike zauvek zavijen u crno!

Foto: Pixabay
PREMINUO EVROVIZIJSKI POBEDNIK!

Martin Li, koji je 1976. godine pobedio na Evroviziji za Veliku Britaniju sa grupom Brotherhood of Man i pesmom "Save Your Kisses For Me", preminuo je u 77. godini. Muzičar je preminuo od srčane insuficijencije nakon "kratke bolesti", potvrdila je pop grupa na društvenim mrežama.

Grupa je odala počast svom "velikom prijatelju" u izjavi na Fejsbuku: "S velikom tugom objavljujemo smrt našeg dragog prijatelja i kolege, Martina Lija iz Brotherhood of Man, koji je mirno preminuo u nedelju, 29. septembra 2024. godine, od srčane insuficijencije nakon kratke bolesti. Martin je imao 77 godina".

BILI SU VEOMA POPULARNI ŠIROM SVETA

Grupu Brotherhood of Man je 1969. formirao tekstopisac i producent ploča Toni Hiler; to u početku bila grupa koja je često menjala pevače. Od 1973. Hiler je formirao definitivnu četvoročlanu postavu koju su činili Martin Li, Li Šeriden, Niki Stivens i Sandra Stivens. Ova verzija grupe je imala mnoge hitove širom sveta sredinom do kasnih 1970-ih. Grupa je nastavila sa nastupima u 21. veku nastupajući širom Evrope. Sveukupno su izdali 16 studijskih albuma, sa prodajom od 15 miliona ploča širom sveta.

- Sa velikom tugom objavljujemo da je preminuo naš veliki prijatelj i kolega iz benda, Martin Li koji je u nedelju 29. septembra 2024. uveče mirno otišao usled srčane slabosti nakon kratke bolesti. Martin je otišao u  77. godini - napisali su članovi benda.

Foto: www.profimedia.rs

Martin sa bendom

Martin je pevao glavne vokale na pobedničkoj pesmi Evrovizije 1976. 'Save Your Kisses For Me', koja je bila broj 1 u 31 zemlji i u Ginisovoj knjizi rekorda je najprodavanija Evrovizijska pesma svih vremena, kao i najveći pobednik po procentu glasova, piše "Daily Star", prenosi "B92".

BONUS VIDEO: